El Partit Popular d’Alcoi presentarà en el primer ple de 2020 una moció perquè l’Ajuntament d’Alcoi inste a la Generalitat Valenciana a revisar els plans de prevenció d’incendis dels parcs naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola, caducats des de fa tres anys. El regidor Kiko Cantó sosté que “la programació temporal i econòmica dels plans ha quedat desfasada”, per la qual cosa sol·licita la seua revisió.

Els plans contra incendis per als dos parcs naturals de la comarca van ser aprovats en 2006, sota el Govern del PP a la Comunitat Valenciana. La vigència de les diferents actuacions era de 10 anys, com subratlla Cantó. Transcorregut aqueix període, segons assenyalen els propis plans, la Generalitat havia de “procedir a la seua revisió, analitzant l’acceptació i l’efectivitat de les mesures proposades, així com realitzant les noves propostes necessàries, d’acord amb els nous reptes”.

En la moció, el PP reclama la revisió de la programació temporal i econòmica perquè els plans continuen vigents durant altres 10 anys. Donada la transcendència de les mesures, el PP proposa que la Generalitat dispose dels plans actualitzats en un termini màxim d’un any. “La part de major envergadura i dificultat en l’elaboració dels plans es va realitzar en 2006. Ara cal actualitzar-los per a garantir la preservació dels principals espais naturals de L’Alcoià i El Comtat”, conclou Cantó.