El Ple Municipal ha aprovat per unanimitat el protocol d’adhesió entre l’ajuntament d’Alcoi i la societat projectes temàtics de la Comunitat Valenciana, SAU, dins del Projecte Districte Digital Comunitat Valenciana.

Cal recordar que recentment la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, va mantenir una reunió amb l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, sobre el conveni que se signarà a primers d’any perquè la institució municipal s’adherisca de Districte Digital com a entitat col·laboradora. Van explicar que la signatura d’aquest conveni es realitzarà després de l’aprovació del ple, que ha tingut lloc aquest matí.

La consellera va destacar que Districte Digital “no és un projecte que es redueix a Alacant, sinó que en ell s’assentisca el nou model econòmic de la Comunitat i s’estendrà per altres punts”.

En aquest sentit, com ja informem, l’Ajuntament d’Alcoi s’adherirà com a entitat col·laboradora per a sumar sinergies i estendre aquest projecte a la ciutat, a la comarca i en tota l’àrea d’influència. Carolina Pascual va indicar que l’ecosistema tecnològic de la Comunitat Valenciana “necessita la participació de tots els actors implicats per a continuar impulsant el seu desenvolupament”.

“Aquest govern treballa, hem aconseguit que la Generalitat Valenciana fixe la nostra ciutat com una àrea prioritària d’innovació, Alcoi és una ciutat referent i no és una casualitat que siguem de les primeres subseus de Districte Digital”, ha afirmat l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.
Francés destaca que, “Districte digital, és un projecte d’atracció de talent, de transformació del teixit productiu del nostre territori que ha començat a Alacant, tindrem una iniciativa per a atraure empreses i activitat econòmica a la ciutat d’Alcoi”.

“Cal ressaltar que aquesta proposta ha sigut aprovada per unanimitat en el Ple”, conclou l’alcalde, Toni Francés.
Cal recordar que el projecte de conversió de la poma de Rodes en un centre tecnològic formarà part del projecte Districte Digital de la Generalitat Valenciana per a acollir, serveis de digitalització i empreses de base tecnològica. La rehabilitació d’aquesta antiga fosa alcoiana serà la base d’una nova seu del Districte Digital de la Comunitat Valenciana.

Cal indicar que la nostra ciutat porta temps treballant per la digitalització del qual i que va aconseguir formar part amb només dues ciutats espanyoles més, Algesires i Granada, de Digital Cities Challenge un programa de tutorització per a implementar polítiques digitals en el municipi però, no sols des del punt de vista de l’administració sinó també, des del punt de vista del teixit empresarial i social.

A través del Digital Cities Challenge, Alcoi pretén retindre talent qualificat, crear emprenedors, i ha centrat la seua estratègia en la creació de nous llocs de treball centrats en el món digital. Un exemple d’aquesta estratègia ha sigut l’aposta perquè els projectes Smart City per part d’empreses alcoianes. Cal recordar també que Alcoi comptarà amb un CEFIRE especialitzat en robòtica, intel·ligència artificial i Big Data.
La participació d’aquest projecte amb finançament de la Comissió Europea és una nova oportunitat de seguir en aquest camí cap al canvi de model econòmic a la ciutat, un canvi decidit, que aposta tant per a crear i atraure empreses de base tecnològica com perquè les indústries tradicionals s’incorporen a la indústria 4.0.