«Alcoi, Ciutat del Nadal» ha reforçat el nombre de visitants, consolidant-se com una de les dates de més repercussió turística a la ciutat gràcies al fet que la seua durada, que es consolida en més de quatre setmanes començant l’1 de desembre i acabant el dia 6 de gener. La repercussió informativa tant a les xarxes socials, com a la televisió ha sigut també molt alta, a la retransmissió en directe d’À punt, se sumen totes les televisions nacionals que van fer desconnexions, i s’amplia fins i tot als dies previs a la Cavalcada de Reis, incloent-hi Pastoretes i els dies 2 i 3 on diferents programes i informatius van connectar amb la ciutat per veure tots els preparatius.

L’ajuntament destaca el que considera “els bons resultats que han donat els canvis en el recorregut del Ban i la Cavalcada, donant més importància a l’acte, que recorre el centre històric de la nostra ciutat i acaba abans de començar el pont de Maria Cristina”. És important assenyalar que la Cavalcada va avançar la seua eixida fins a l’encreuament de l’avinguda d’Elx amb el carrer El Camí. Aquest és el tram on estan les primeres cases de la zona alta, un espai que es van omplir de públic que va poder gaudir d’aquest acte. També cal indicar, que com els darrers anys el tram final de l’avinguda País Valencià va ser el que va registrar menor afluència de públic. Totes les entitats participants van donar l’enhorabona pel canvi.

L’inici de la campanya turística nadalenca del 2019 va començar a Alcoi amb l’inici de les sessions turístiques del Tirisiti els dissabtes de desembre. En total, les representacions de Tirisiti, entre finals de novembre al gener, ha rebut vora 30.000 visitants. També s’ha vist augmentat considerablement, el producte turístic de diferents empreses que han creat rutes, paquets de Campament Reial, dinar i allotjament i altres atractius per a atraure públic familiar, demostrant la maduresa del sector turístic, molt més professionalitzat a la ciutat.

El Nadal també va repercutir positivament en el Pont de la Constitució, reforçat pel Mercat de Nadal a la Glorieta, que també va superar les xifres de visitants, i on l’ocupació a la ciutat va ser pràcticament el 100%, fet que s’ha tornat a repetir en els dies forts de Reis. Era pràcticament impossible trobar allotjament a la ciutat des de fa mesos per al cap de Setmana de Reis, i difícil aconseguir lloc per dinar o sopar tant el dia 4 com el 5 a Alcoi, inclús el dia 6. També destaca un important augment en l’arribada d’autobusos amb grups per visitar la ciutat al llarg del mes de desembre.

La Tourist Info ha tingut un rècord de visitants, 6636 d’1 de desembre de 2019 al 5 de gener de 2020. Durant aquestes dates l’any passat va haver-hi 5.237 atencions, fa dos 4.284 i fa tres 3.072.

Pel que es refereix als actes més multitudinaris, Pastoretes, Ban Reial i la Cavalcada, s’han registrat xifres semblants a l’any passat amb el recorregut ple de gent.
Altres dades significatives de la 135 Cavalcada són els 454 patges i els 814 paquets repartits al llarg del Recorregut.

Respecte al Campament Reial cal destacar aquest any el bon funcionament de les cues per pujar en autobús, ja que es va prendre nota dels errors del passat per millorar.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, comenta: «És una realitat indiscutible que el Nadal alcoià és la cita turística de la ciutat que més temps s’allarga, aconseguint una important inversió econòmica per Alcoi al llarg de tot el mes de desembre. Un fet que hem aconseguit als últims anys, sumant molts recursos a la Trilogia: més funcions de Tirisiti, rutes gratuïtes, el Casal de Nadal, el Mercat de Nadal i el Campament Reial. Un esforç important des de diferents regidories i molt treball de promoció han donat com a resultat que el nostre Nadal siga un referent nacional, i a més a més, s’ha convertit en una visita indiscutible per a molta gent».

PROMOCIÓ NACIONAL
Les televisions s’han bolcat amb el Nostre Nadal. TVE, À punt i Telecinco van estar amb les Pastoretes. El dia 3 de gener van vindre tant de TVE com d’Àpunt per gravar els preparatius de la Cavalcada, tant els camells com les burretes. Ja el dia 4, Telecinco va fer una connexió en directe en el seu informatiu del migdia i va mostrar com s’acabaven de preparar les burretes.
El matí del dia 5, les televisions no es van voler perdre el campament reial i com es preparaven els paquets en l’IES Pare Vitòria, i dos equips tant de TVE com d’Àpunt van estar acreditats, a més de 2 de Mediaset, per Cuatro i Telecinco, i dos més, un per Antena 3 i un altre per La Sexta. A la vesprada À Punt va fer la retransmissió en directe, de 18 a 21 hores, també per internet.

A més, TVA, la Televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla va fer connexions, igual que totes les televisions nacionals: TVE, Telecinco, Cuatro, Antena 3 i La Sexta.