L’ajuntament d’Alcoi ha enviat a 226 comunitats de propietaris d’edificis que incompleixen la llei de memòria història al contenir plaques amb símbols de l’època franquista que cal retirar. El Consistori ha oferit la Brigada d’Obres per retirar les plaques d’aquests edificis privats i ja s’han retirat 79.

Recordem que respecte als Símbols franquistes que la llei estableix que els escuts, insígnies, plaques i altres objectes o esments commemoratius d’exaltació personal o col·lectiva de l’aixecament militar, de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura hauran de ser retirades dels edificis i espais públics. La retirada no serà aplicable quan [..] hi haja raons artístiques, arquitectòniques, o artístic-religioses protegides per la llei, la qual cosa podrà aplicar a esglésies.

«La nostra ciutat té els deures fets en el tema de la Memòria Històrica perquè en l’època de la transició es va fer molta cosa, quedava poc per fer i actualment estem treballant per acabar-ho tot», ha indicat el regidor d’obres i Serveis, Jordi Martínez.

Cal recordar que l’any passat l’ajuntament va retirar els símbols franquistes d’una promoció en el barri de Batoi i que tan sols queda per llevar uns símbols en el túnel del Preventori on l’ajuntament no podia actuar perquè aquesta carretera pertanyia a Diputació. L’Ajuntament assumirà aquesta actuació una vegada li han donat la competència d’aquesta carretera.