El Partit Popular alerta del que considera “falta de control de l’Ajuntament d’Alcoi sobre el servei de recollida de residus urbans i la neteja de carrer”. Més d’un any i mig després de l’entrada en vigor del nou contracte, el Govern d’Antonio Francés, del PSOE, no disposa d’un sistema d’auditories que permeta controlar el servei. Aquesta falta de control obligarà a abonar els 170.588 euros que, segons el contracte, depenen d’una sèrie d’indicadors de qualitat a determinar a través d’auditories de les quals l’Ajuntament no disposa.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, critica que “el Govern del PSOE incomplisca el contracte i mantinga sense control el principal servei municipal, adjudicat al maig de 2018 a Foment de Construccions i Contractes per 4,2 milions d’euros anuals”. Ruiz recalca que els sistemes de control eren una de les principals novetats del nou contracte i un dels requisits exigits pel Partit Popular. “Hem constatat que el control és mínim, sense una auditoria externa, amb mitjans propis i sense la periodicitat que marca el contracte”, lamenta l’edil.

El contracte exigeix que l’Ajuntament encarregue periòdicament auditories per a “identificar i analitzar les desviacions en la prestació del servei”. D’aqueixes anàlisis depén el pagament del 4% del cost del contracte, la qual cosa en xifres reals representa 170.588 euros.

En 2019 l’Ajuntament sol ha encarregat una única auditoria, corresponent al segon trimestre. “Ha passat un any i mig des que va entrar en vigor el nou contracte i el Govern del PSOE no ha sigut capaç de concursar un servei d’auditories”, explica Ruiz. “Per la mala gestió del Govern pagarem 170.588 euros corresponents a 2019 sense saber si l’empresa ha complit o no els indicadors. I veurem quan comença el control en 2020. És una irresponsabilitat més d’un Govern que no governa”, assenyala Ruiz.

El portaveu del PP retrau al Govern que “enganye obertament als alcoians traient pit de l’única auditoria que ha realitzat i d’imposar sancions al contractista quan en realitat incompleix les seues responsabilitats i acaba pagant sense control 170.588 euros per la falta d’auditories sobre el servei”.