La Filmoteca projecta dijous 9 de gener, a les 20 hores, en sessió única, un programa doble format pel curtmetratge documental de vint minuts ’40 años con el culo al aire’ (2019) de Lluís Rivera i pel llargmetratge ‘Con el culo al aire’ (1980), una de les pel·lícules més emblemàtiques del cineasta valencià Carles Mira (1947-1993).

El curtmetratge documental serà presentat al públic de la sala Berlanga pel mateix Lluís Rivera. La projecció de la comèdia de Carles Mira i l’estrena del documental que li ret homenatge, formen part de les sessions especials de la Filmoteca dedicades al cinema valencià.

Protagonitzada per Ovidi Montllor, Eva León, Juan Carlos Senante i Joan Monleón, ‘Con el culo al aire’ és una de les pel·lícules més emblemàtiques de Carles Mira i una eloqüent mostra de la concepció carnavalesca i mediterrània de la cultura del director valencià.

La comèdia de Carles Mira conta la història d’un jove provincià que coneix la cantant d’un grup xicotet. Gràcies a ella, descobreix el sexe, però l’experiència li produeix tal ‘shock’ que serà internat, titlat de boig, en un manicomi regit per monges.

La projecció de ‘Con el culo al aire’ anirà precedida de l’estrena del curt documental en el qual Lluís Rivera homenatja Mira i recorda com va ser el rodatge d’un títol clau en la història del cinema valencià.

Amb l’excusa del quaranta aniversari de l’estrena de la pel·lícula, Rivera torna a visitar els escenaris del rodatge i entrevista els professionals que van participar en la seua producció i realització com Juan Andreu, Lluís Miquel, Boro Borcha o Pedro Pérez Rosado.