El Partit Popular d’Alcoi va rebutjar en l’últim Ple la permuta d’edificis per a recuperar la inversió realitzada per l’Ajuntament en la construcció del nou Palau de Justícia. L’operació va tirar avant amb els únics vots del Govern local, del PSOE. El portaveu del PP, Quique Ruiz, ha responsabilitzat a l’alcalde, Antonio Francés, de culminar una operació de “nefastes conseqüències” per a la ciutat.

A través de la permuta aprovada en ple, l’Ajuntament entrega el nou Palau de Justícia, la construcció de la qual va costar a la ciutat 3,5 milions d’euros, a canvi de tres immobles de la Generalitat: l’escola infantil i el centre social de la Zona Nord i l’edifici administratiu del carrer Major. “L’Ajuntament ja està utilitzant aquests edificis, per la qual cosa entreguem el nou jutjat a canvi de res”, manifesta.

Ruiz lamenta que el PSOE responsabilitze al PP de la decisió de construir un jutjat amb fons municipals sense mediar un acord que garantira el pagament per part de la Generalitat. “El PP no pot carregar amb una decisió adoptada per persones hui allunyades del partit i a les quals el PSOE, en huit anys de Govern, mai ha demanat explicacions i molt menys responsabilitats”, defensa Ruiz.

“Amb aquesta permuta, Antonio Francés culmina aquella decisió i es converteix en cooperador i còmplice d’un acord que s’ha demostrat lesiu per a Alcoi”, manifesta Ruiz. Segons el parer del portaveu del PP, el Govern hauria d’haver negociat una compensació econòmica o en sòl no ocupat per l’Ajuntament. “No podem avalar una permuta que culmina una gestió de funestes conseqüències per a Alcoi”, recalca l’edil. Segons assenyala, Francés ha demostrat “molt poca capacitat negociadora en assumir una operació que només serveix per a salvar la cara a la Generalitat”. L’alcalde, assenyala Ruiz, “ha fet tot el contrari del que deia quan estava en l’oposició, quan assegurava que la construcció dels jutjats era il·legal perquè no era competència de l’Ajuntament, demostrant el seu escàs pes a València”.

El regidor del PP adverteix, a més, que el Govern del PSOE ha perdonat a la Conselleria de Justícia el pagament del lloguer per l’ús de l’edifici dels jutjats durant l’últim any i mig, incomplint el contracte signat en 2016. Segons els seus càlculs, l’Ajuntament ha deixat d’ingressar uns 51.300 euros. “L’ocupació de l’immoble era gratuïta durant el primer any, però des d’aqueix moment era necessari signar un acord per a eximir del pagament del lloguer que mai va arribar a rubricar-se”, detalla. “És una mostra més de l’actitud d’un Govern que no ha defensat els interessos de la ciutat”, conclou el portaveu del PP.