El Partit Popular d’Alcoi denuncia el retard que acumula el projecte del bulevard. El Govern local, del PSOE, encara no ha tret a concurs la redacció d’un projecte pendent des de 1995 i que es va comprometre a reprendre en 2016. El portaveu del PP, Quique Ruiz, apunta a l’alcalde, Antonio Francés, va prometre a la fi de 2017 als veïns de l’Eixample que en 2018 estaria definit el projecte i en 2019 començarien les obres. “Ha incomplit totes les seues promeses en una infraestructura necessària per a descongestionar el trànsit en l’Eixample”, sosté Ruiz.
L’edil argumenta que el bulevard s’ha convertit en un “seriós problema” per al PSOE perquè implica reivindicar finançament a la Generalitat Valenciana. “Dóna la sensació que el Govern del PSOE tracta d’allargar tots els tràmits per a no evidenciar la seua incapacitat per a aconseguir fons amb els quals pagar el projecte”, lamenta el regidor. Ruiz destaca que, segons l’avantprojecte, l’obra costarà 9 milions d’euros.

El Govern del PSOE va anunciar en 2016 la seua intenció de reprendre la construcció del bulevard. “Han passat quatre anys, ni tan sols tenim projecte i no sabem com pagar aqueixa obra”, lamenta Ruiz. El regidor tem que el PSOE també tracte de dilatar el projecte “per a no desfer a curt termini els treballs en la construcció del nou carril bici i evidenciar que hi ha hagut una gran descoordinació”. El PP ja va alertar que una part de l’eix ciclopeatonal coincidia amb el traçat del futur bulevard.

Ruiz retrau al PSOE que no complisca els terminis i les previsions exposades als ciutadans. Amb tot, el regidor confia que el Govern licite la redacció del projecte entre gener i febrer, com ha anunciat en l’última comissió informativa. El regidor recalca el seu defensa pel projecte plantejat pels veïns, partidaris que el bulevard tinga un sol carril per sentit i un carril bici. A proposta del PP, l’avantprojecte va introduir tres rotondes per a millorar la distribució del trànsit en tot el traçat.