L’Oferta d’Ocupació Pública de l’Ajuntament d’Alcoi per a 2019 ja ha sigut publicada en el BOP, amb data 9 de gener, i és la més alta dels últims anys, oferint un total de 47 places, 45 de funcionaris i 2 de personal laboral, per a dotar de major estabilitat a la plantilla municipal. De les 47 places, el major número correspon a la policia local. D’elles, 16 són agents (9 per torn lliure i 7 per torn de mobilitat) als que se’ls suma un inspector de policia. A aquestes 17 places de torn lliure, se li afegeixen 4 places de promoció interna (una d’intendent, una d’inspector i 2 d’oficials).

A part de les places de torn lliure per a la policia local, en aquest mateix torn, l’oferta d’ocupació pública de l’Ajuntament d’Alcoi contempla: 2 places de zeladors, 2 de conserges, 3 educadors d’escola infantil,1 tècnic d’administració general i 1 tècnic d’inserció socio laboral.

Pel que respecta a la promoció interna, s’ofereix les ja esmentades d’ intendent, inspector de policia i 2 oficials de policia (un per promoció interna ordinària i un altre per promoció interna intra administrativa). I també d’altres categories: 1 ajudant del cementeri, 6 delineants, 2 educadors infantils, 1 encarregat de jardins, 1 oficial de porteria, 2 oficials electricistes, 1 oficial de manteniment informàtic, 1 responsable de veu i dades i 1 tècnic mitjà de participació ciutadana.

Tal com s’ha vist, el gruix de l’oferta d’ocupació va a la Policia Local, un fet que segons destaca el regidor de personal, Alberto Belda, demostra que el govern local compleix els seus compromisos: “Aquest govern compleix. Amb les places de 2019, Alcoi ha tret totes les places existents de la policia local, complint el nostre compromís de reforçar la plantilla malgrat les restriccions que patim els ajuntaments. Hui mateix s’han incorporat 8 nous agents de l’oferta de 2017, que al costat dels 6 que es van incorporar l’any passat suposa que en els últims 4 anys, s’han tret un total de 33 places, és a dir, s’ha renovat un terç de la plantilla. Les places de l’oferta de 2018, 3 (2 de torn lliure i 1 de torn de mobilitat) i les 16 de 2019, 19 en total, esperem poder convocar-les conjuntament en els pròxims mesos”.

El regidor de personal, Alberto Belda, destaca també que l’oferta d’ocupació pública del 2019 és l’oferta més alta dels últims anys: “Continuem treballant per a oferir el millor servei als ciutadans i per reduir la taxa de temporalitat de la plantilla. En 2019, presentem l’oferta d’ocupació pública més alta dels últims anys, fet que demostra que treballem per reduir la taxa de temporalitat del personal municipal i donar, a les alcoianes i alcoians, el millor servei públic”.
Les ofertes d’ocupació pública de les administracions locals s’han vist molt minvades, tant per la crisi econòmica com per l’aprovació de la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local. Si en 2014, Alcoi només presentava una plaça, i cap en 2015; l’oferta d’ocupació pública municipal de 2016 era de 38 places, en el 2017 es van presentar 35 seguida de les 13 places de 2018 (a les quals cal sumar 26 d’estabilització). 2019, suposa , per tant, la major oferta d’ocupació pública dels últims anys amb un total de 47 places.