Ahir es van aprovar en el Ple de l’organisme definitivament els pressupostos per a l’any 2020, d’un total de 869.988,72 euros, amb un increment superior al 14% respecte als de l’exercici de 2019 degut a l’augment de municipis adherits i a l’ampliació de serveis oferits. Les partides de major envergadura són la corresponent al Servei de Transport Universitari (STU), que en el present curs ha augmentat el seu nombre d’usuaris, i l’alberg d’animals que, després d’alguns entrebancs, com que la licitació de la gestió quedara deserta, es posarà en marxa enguany.

Els pressupostos permetran mantenir els serveis que la Mancomunitat oferia en 2019 en matèria de Promoció Econòmica, Serveis Socials, Cultura o Turisme. També es consolidaran els serveis de recent creació, com Igualtat o Joventut, que per primera vegada disposaran de dotació pressupostària. A més, la recent incorporació d’una Agent de Desenvolupament Local (ADL) permetrà el llançament d’un portal d’ocupació i col·laborarà en el projecte de disseny del polígon mancomunat.

D’altra banda, en el mateix Ple va prendre possessió Raúl Dalmau, representant de Benasau, l’última adhesió a la Mancomunitat. Amb aquesta nova incorporació ja són 16 els municipis que formen part de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, es beneficien dels seus serveis i sumen esforços per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania de les comarques.