El Centre Cervantes Jove, CCJ, ofereix dins de la programació de l’Espai Jove dos cursos de formació i un taller. Tindran lloc durant els dissabtes de febrer i és necessària la inscripció prèvia.

El curs d’educador de menjador escolar és de 30 hores i es portarà avant els dissabtes 8, 15 i 22 de febrer de 9 a 14 hores i de 15 a 20 hores. El seu preu és de 50 euros i es divideix en dos mòduls formatius, en el primer tractaran l’educació en el menjador escolar. Moments educatius en el menjador escolar: activitats socioeducatives en l’horari del menjador escolar. Importància de l’ambientació en el menjador escolar (ornamentació, mobiliari, temps i ritmes) Educació per a la salut. Continguts transversals i en el segon els recursos d’animació específics per al menjador escolar. El perfil de la persona monitora del menjador escolar. Capacitació: formació, aptituds i actituds. Projectes de menjador escolar. Criteris sobre nutrició. Alimentació equilibrada i planificació de menús. Errors alimentosos i trastorns de l’alimentació.

Per la seua part el curs de manipulador d’aliments serà el dissabte 29 de febrer de 10 a 14 hores i té un preu de 15 euros.
Tots dos cursos estan certificats per l’escola oficial d’animadors i animadores juvenils EOAJ – ABAST, són per a majors de 17 anys i es portaran avant en el mateix CCJ.
A més, el divendres 21 de febrer de 17.30 a 19 hores hi haurà un taller de tècniques d’estudi gratuït.

La inscripció es pot realitzar per correu electrònic joventut@alcoi.org, per telèfon en el 965537138 o de manera presencial en el Centre Cervantes Jove en el carrer Els Alçamora, 1.
“Des de la regidoria de Joventut volem fomentar la creació i posada en marxa d’un pla de formació en el temps lliure principalment adreçat a tots els joves en general i als voluntaris i entitats juvenils. Començarem amb la impartició de tres cursos que s’impartiran al mes de febrer i que tenen un caràcter molt pràctic i útil., ha explicat la regidora de Joventut, María Baca.
L’edil ha indicat que “també anirem programant més cursos al llarg de tot l’any que siguen d’interés per als nostres joves i que estaran orientats en la formació, participació, mediació, salut, medi ambient i altres temes”.

“M’agradaria animar als joves perquè vengen a l’Espai Jove a interessar-se per aquests cursos i que contacten amb nosaltres al correu electrònic joventut@alcoi.org”, ha conclòs, María Baca.