El pla Formadors és un programa transversal dirigit a tècnics i entrenadors de la nostra ciutat de qualsevol modalitat esportiva , que estiguen o no en actiu en aquests moments tindran la possibilitat a través d’aquest curs d’adquirir coneixements i eines que els permeten ser més competitius i desenvolupar la seua tasca amb majors garanties.
L’objectiu és oferir als qui estan al càrrec dels nostres esportistes una formació contínua, de qualitat, en la seua pròpia localitat i a cost zero. «És un projecte innovador en l’àmbit de l’esport local, ja que mai abans s’havia abordat la formació dirigida a entrenadors i tècnics de manera tan ambiciosa . La idea motor de la proposta és molt senzilla: a major qualitat dels nostres tècnics, millor serà el nostre esport» ha destacat el regidor d’Esports, Miguel Juan Reig.
Les tres primeres ponències ja estan tancades per als dies 20 de gener, 24 de febrer i 9 de març. Els temes a tractar en elles són molt variats i aquesta diversitat és una altra de les característiques de Formadors 20.20. Les temàtiques van des de la passió i la conversió d’aquesta passió en professió, a l’avaluació i primeres actuacions en cas de lesió d’un esportista, passant per les claus per a augmentar el lideratge dels equips.

La primera ponència serà a càrrec d’Octavio Pérez, reconegut esportista i preparador físic que a més ha apadrinat projectes esportius i socials molt potents. La ponència que porta per títol «Fes de la teua passió, la teua professió» promet ser molt inspiradora. Aquesta primera ponència se celebrarà en el saló de conferències del Centre d´Esports, el dilluns 20 de gener a partir de les 19:15h.

La segona de les ponències, serà el dilluns 24 de febrer, a càrrec de Reme Egea, diplomada en Magisteri d’Educació Física i Llicenciada en Psicologia, que tractarà les claus per a augmentar el lideratge en els equips. Com a tercer ponent tenim a Jordi Reig, un fisioterapeuta molt conegut a la nostra ciutat, que tractarà un tema molt interessant per als assistents com és el què fer i com actuar davant una lesió que es produeix en la pista o el terreny de joc. Aquesta ponència serà el 9 de març i tancarà el primer trimestre.

Per als qui estiguen interessats a assistir a cadascuna de les ponències, únicament hauran d’enviar, al correu esports@alcoi.org, la confirmació de la seua assistència en els terminis que s’establiran des del Centre d’Esports.

Cal recordar que es tracta de formació per a formadors, es a dir, per tots aquells que, d’una manera o altra, desenvolupen tasques de formació cap als nostres esportistes. Des del Centre d’Esports s’emetrà un certificat d’assistència després de cada conferència. Trobareu més informació a les pàgines de Facebook de la Regidoria d’Esports i de la pàgina creada a propòsit per al curs Formadors Alcoi.