El dimarts 21 de gener va tindre lloc la ll Trobada de Mediació en el Centre Cervantes Jove, CCJ, una iniciativa portada avant des de l’Ajuntament d’Alcoi per a la prevenció, tractament de l’assetjament escolar i la formació tant a alumnes, professors com a famílies en temes de convivència a les aules.
Enguany s’ha volgut que coincidira amb el Dia Internacional de la mediació per a aportar el nostre granet d’arena en un tema tan rellevant i potencial a nivell local ja que Alcoi com a ciutat educadora aposta per la mediació i la convivència.

En aquesta segona edició han participat 7 centres escolars d’Alcoi amb 10 alumnes mediadors i dos professors per centre.
Després de la bona experiència de l’any passat enguany s’han abastat les temàtiques d’autoconcepte, igualtat i xarxes que són rellevants per a treballar en la millora de la convivència escolar.

Després dels tallers desenvolupats, els alumnes mediadors han treballat per a elaborar la seua pròpia activitat resumeixen per a presentar-la als seus companys de la jornada i posteriorment exportar-ho als seus respectius centres escolars per a fer arribar als seus companys l’aprés . L’objectiu d’aquesta metodologia és aconseguir l’efecte trencada quant a la transmissió de la importància de la mediació.

La trobada s’ha dut a terme des de la regidoria d’Educació a través de EDUCALCOI: conviu en positiu, amb el suport de les companyes de l’àrea d’Igualtat i els alumnes de mediació de l’Institut de Batoi ja que el treball multidisciplinari és enriquidor i abasta punts de vista diferents però complementaris.
«Estem molt contents perquè han participat 70 alumnes de 7 centres educatius de la ciutat dinamitzats pels alumnes de Formació Professional de Batoi creant un bon ambient de convivència entre ells, destacant la posada en comú de les diferents accions en l’àmbit de mediació que fan en cada centre, convertint-se en una jornada molt enriquidora per a tots ells», ha indicat el regidor d’Educació, Alberto Belda.

Lluitar contra la violència i la conflictivitat dins d’uns espais tan importants com les aules on s’educa l’alumnat alcoià és una de les línies on més s’ha incidit des de l’Ajuntament a través de la Regidoria d’Educació, duent a terme línies importants i complementàries.

Una d’aquestes actuacions destacades ha sigut la posada en marxa de l’aula PI, una aula per a alumnes derivats per tots els centres educatius de la ciutat on es treballa transversalment des de diferents disciplines com la psicologia per a l’educació i integració d’aquest alumnat. També, la constitució per primera vegada a la nostra ciutat, de la Comissió contra l’Assetjament escolar, que treballa en la formació i prevenció, així com en la creació de mecanismes d’actuació conjunta davant un possible cas d’assetjament. Finalment indicar la creació de EDUCALCOI, que comprén la part preventiva contra l’assetjament per a conscienciar al nostre alumnat de la importància de la convivència, el respecte i la cultura de la pau.