El PP d’Alcoi ha informat de que l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha), dependent de la Generalitat, ha rebutjat cedir a l’Ajuntament d’Alcoi el solar de La Riba. Així ho explica la regidora del Partit Popular, Amalia Payá, preocupada per les conseqüències de la decisió, que complicaria la creació d’un gran aparcament i d’una escola infantil, les dues infraestructures previstes per a la zona. Payá detalla que el Govern municipal, del PSOE, ha informat que el Evha només contempla una permuta o un lloguer.

“Ens ha sorprés la negativa de la Generalitat, ja que el Govern local havia destacat les bones sensacions de la negociació per a obtindre la cessió dels terrenys”, manifesta Payá. “Les bandades en la gestió són evidents”, afig. Les gestions anaven encaminades a una cessió temporal, una fórmula que el PP ja va qüestionar a l’agost, quan va advocar per pactar una cessió definitiva o una adquisició per a evitar l’execució de projectes sense tindre garantida la propietat dels terrenys.

Les dues opcions que, segons el Govern local, ofereix ara el Evha són la permuta o el lloguer. Sobre la primera alternativa, Amalia Payá subratlla que el PP va proposar incloure els terrenys de La Riba com a compensació per la construcció del nou Palacio de Justícia. “El PSOE es va negar i ens hem quedat amb un acord ruïnós pels jutjats i sense poder utilitzar els terrenys de La Riba”, protesta Payá.

La regidora veu en l’alternativa del lloguer el mateix problema que en el cas de la cessió temporal. “Ens arrisquem al fet que les infraestructures puguen ser desmantellades si la Generalitat decideix donar-li un altre ús al solar”. La utilització dels terrenys de La Riba va ser autoritzada a l’Ajuntament en 2008 per al seu aprofitament com a pàrquing provisional. El Govern d’Antonio Francés no va sol·licitar la pròrroga de la cessió, que va caducar a l’octubre de 2011. En 2018, el solar va ser barrat per a evitar l’accés i, per tant, la possibilitat d’aparcar.

Amalia Payá ofereix el suport del grup municipal del PP al Govern local per a “aconseguir un acord amb el Evha que permeta agilitar l’obtenció del sòl i poder oferir als alcoians una nova bossa d’aparcament i una nova escola infantil en la zona Centre”.