Guanyar Alcoi, juntament amb la resta de partits de l’oposició excepte Podem Alcoi, han demanat aquest matí que es celebre un plenari extraordinari per a tractar les greus conseqüències que la borrasca Gloria ha causat en la ciutat. Les filtracions en el dipòsit d’aigua potable i l’enfonsament de diversos edificis que han causat la mort d’una persona, són motius de sobra per a la plataforma per a convocar aquest plenari. Però a més a més lamenten l’escassa i confusa informació que han facilitat a la ciutadania i que ha incrementat els problemes a la població. En paraules del regidor Pablo González: “pensem que la nostra responsabilitat com a grup de l’oposició és reclamar una avaluació del que ha succeït perquè només així podrem avançar en que no ocorrega mai més. La mínima mostra de respecte a la ciutadania és oferir informació veraç i completa, i nosaltres l’hem de reclamar”.

En la base d’aquest debat públic sobre la situació es demana, senzillament, una valoració per part del govern dels danys ocorreguts a la ciutat, al seu parc de vivenda i també a la xarxa d’aigua potable. A més a més es reclama l’aplicació de mesures a curt, mitjà i llarg termini per a la regeneració del casc històric de la ciutat així com mesures econòmiques compensatòries per als usuaris afectats per les filtracions en la xarxa d’aigua potable.

D’altra banda Guanyar Alcoi destaca la facilitat en la que els grups de l’oposició han arribat a l’acord de poder debatir públicament – amb l’assistència de tota aquella persona que vulga assistir al plenari- una situació que ha causat dificultats i patiments a la ciutadania d’Alcoi. Igualment lamenta profundament que precisament Podem Alcoi, que dirigeix el recentment creat Observatori Municipal de l’Habitatge d’Alcoi no s’haja volgut afegir a la demanda de l’avaluació i debat públic sobre aquesta situació.

La versió de Podem

Respecte a la sol·licitud d’un ple extraordinari per avaluar la gestió que s’ha fet del temporal “Glòria” des de Podem volen aclarir el següent:

Ens sentim sorpresos davant les declaracions fetes des de Guanyar Alcoi on afirmen que “lamenten que Podem Alcoi, que dirigeix el recentment creat Observatori Municipal de l’Habitatge, no s’haja volgut afegir a la demanda”.

1. Podem dóna suport a la convocatòria d’un ple extraordinari o qualsevol altre instrument que servisca per a informar sobre la gestió que s’ha fet del temporal “Glòria”. Si els proposants d’aquesta iniciativa hagueren tingut la voluntat real de generar un ampli consens al respecte i hagueren volgut comptar amb nosaltres, tan sols havien d’haver fet el mateix que han fet amb la resta de grups. Comunicar-ho en temps i forma perquè ens haguera sigut possible sumar-nos al document presentat. I no 5 minuts abans de presentar-la per registre quan ja no ens era possible signar-lo.

No entenem molt bé el motiu pel qual han volgut fer aquesta jugada. Probablement deixar-nos fora. Però Podem donarà suport igualment a la celebració de qualsevol convocatòria que vinga a donar resposta als fets ocorreguts.

2. També cal recordar que des de Podem preguntem, en comissió informativa del pròxim dilluns, sobre la gestió del temporal Glòria. I que hem fet la següent bateria de propostes per evitar situacions com aquesta:

Que s’investigue en profunditat les possibles causes de l’ensorrament i que es detecte així el que ha fallat.

Que es revisen els paràmetres tècnics de la ITE i s’actualitze l’ordenança municipal.

Que es facilite el seguiment i assessorament als propietaris dels edificis de més de 50 anys.

Que deixem de banda les excuses i treballem de valent per la rehabilitació del centre a través d’una estreta col·laboració entre administracions i propietaris.

Tot amb la voluntat d’evitar que aquestes tràgiques situacions es tornen a repetir i es puga garantir la seguretat ciutadana.