Després dels efectes del temporal “Glòria” i dels últims ensorraments d’immobles que s’han produït a la ciutat – 5 edificis en total i tots de propietaris particulars -. I que ha provocat la mort d’una dona, de 75 anys d’edat, que habitava en el quart pis de l’edifici número 8 del carrer Sant Agustí, un edifici que havia passat la Inspecció Tècnica d’Edificis.

Des de Podem demanen al Govern Municipal del PSOE “que s’investigue en profunditat les possibles causes de l’ensorrament perquè ens preocupa que, en un edifici que havia passat la ITE, passe això» i que “es detecte així el que ha fallat” per evitar que aquestes situacions tan tràgiques es tornen a repetir “i es puga garantir la seguretat ciutadana”, afirma el portaveu de Podem, a l’Ajuntament d’Alcoi, Cristian Santiago.

Cal recordar que des de l’any 2000 els propietaris del immobles de més de 50 anys estan obligats a passar l’Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE), ara anomenada Informe d’Avaluació d’Edificis (IEE), per garantir un bon estat.

Per això, des de Podem, demanen que “es revisen els paràmetres tècnics de la ITE i s’actualitze l’ordenança municipal” per evitar aquestes situacions, “sobretot ara que aquests tipus de temporals cada vegada tindran més freqüència i més virulència degut al canvi climàtic.”

Al mateix temps, i ara que estarà damunt de la taula l’aprovació del Pressupost Municipal del 2020. Des de Podem demanaran que s’incrementen els recursos econòmics i de personal del departament corresponent “per facilitar el seguiment i assessorament als propietaris dels edificis de més de 50 anys que hagin de passar la ITE. És imprescindible, afirma el portaveu de la formació morada, “agilitzar i facilitar aquestes gestions als propietaris. I per això, és necessari que el govern municipal del PSOE, afirma Cristian Santiago, “redoble recursos i esforços al departament corresponent de l’Ajuntament amb l’objectiu de facilitar-los el seguiment de les inspeccions tècniques d’edificis i garantir que aquestes situacions no es tornen a repetir.”

Conclou dient que “hem de deixar de banda les excuses i treballar de valent per la rehabilitació del centre històric de la ciutat a través d’una col·laboració efectiva entre administracions i propietaris que ajude a revertir el seu deteriorament”.