L’ajuntament ha finalitzat la repoblació del vessant del Carrer Doña Amalia amb arbres autòctons amb la finalitat de millorar la seua sustentació.
L’actuació va consistir en una primera fase de poda de l’arbratge existent que s’havia de conservar, principalment oliveres i puntualment pins blancs.
Les espècies seleccionades s’integren en la zona tant per la seua idoneïtat des del punt de vista paisatgístic com per la seua capacitat a la mena de sòl en el qual s’han plantat. Han plantat un total de 95 arbres, de diferents espècies til·ler, lledoner, arboç, pi pinyer, freixe, roure valencià, sorbus i marfull d’aquesta forma combinen les espècies de fulla caduca i perenne.

Respecte a les espècies de fulla caduca podem destacar que el lledoner (10) i el til·ler (5) tenen grans copes que garanteixen bones ombres a l’estiu, així com el Freixe de Flor (10) i el Sorbus (10), que enriqueixen l’entorn paisatgístic amb importants canvis cromàtics en les fulles durant la tardor.

Quant als de fulla perenne, han plantat arboç (20) que produeixen fruits que serveixen com a font d’alimentació a la fauna del lloc i pi pinyer (10) que té molt bona adaptació a la mena de sòl.

També han plantat roure valencià (5) un arbre de fulla marcescent que enriquirà l’entorn paisatgístic. Marcescent és un terme utilitzat en botànica per a descriure a aquelles fulles d’arbres i arbustos caducifolis, que, després d’haver finalitzat el període vegetatiu i amb el canvi de color del fullatge, romanen en l’arbre en la seua gran majoria durant tota l’estació freda (tardor i hivern) fins a pràcticament l’eixida de les noves fulles en la següent primavera.
Indicar que també han plantat marfull (25) una espècie arbustiva que presenta flors blanques i una bona adaptació al sòl existent.

Més actuacions dins dels pressupostos participatius

A més d’aquest projecte també han finalitzat recentment l’adequació de les pistes forestals d’accés entre la Font del Quinzet, el Racó de Sant Bonaventura i la Via Verda i l’adequació de l’àrea recreativa de la Font del Quinze i s’han equipat les associacions veïnals amb projector, pantalla i megafonia. Com ja informem, també han instal·lat plaques solars en edificis municipals.

La regidora de Democràcia Participativa, Teresa Sanjuan, indica que “amb els pressupostos participatius portem avant iniciatives que són una prioritat per a la ciutadania, continuem avançant en la realització dels projectes, i ben aviat esperem anunciar la realització d’uns altres i acabar els del passat any”.
“Cal destacar que tenim una ciutadania compromesa en aportar solucions, que han votat i han demostrat que la participació és important i que entre totes i tots, segur que farem d’Alcoi la ciutat que ens mereixem”, ha conclòs, Sanjuán.

Repoblació