L’Observatori Animal va realitzar la seua última reunió la setmana passada, dins de les trobades trimestrals que realitza de manera habitual. La trobada va ser molt profitosa ja que va servir tant per a donar compte de la gestió realitzada quant als problemes d’enverinament registrats com per a proposar noves idees en benefici dels animals a la nostra ciutat.

El regidor de Salut Pública, Miguel Juan Reig, i el regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, així com tècnics municipals conjuntament amb la resta de representants de l’Observatori, van participar de la reunió. L’acte va començar amb l’explicació per part de Reig de l’aplicació del protocol en detectar casos d’enverinaments d’animals en la zona del Romeral, així com l’edició dels díptics informatius per a propietaris realitzats pel departament i repartits a la ciutat.

Després es va proposar una dinàmica de grup perquè els participants feren propostes de millora de l’ordenança de tinença d’animals en l’entorn urbà, puntuant les propostes realitzades entre els mateixos assistents. L’activitat, segons el regidor de Salut Pública, va ser molt profitosa: “La dinàmica per a proposar millores ha propiciat una major participació en l’Observatori Animal, on els participants han aportat idees per a continuar millorant la vida dels animals a la ciutat. Propostes interessants que s’estudiaran i en les quals treballarem, avançant cap a una societat més compromesa amb tots els éssers vius”.

Alcoi va crear l’Observatori Animal en 2018 amb l’objectiu de ser un òrgan de participació social i de consulta dirigit a estudiar i promoure actuacions per a protegir als animals, tractant temes com les colònies de gats, els coloms, els gossos, el maltractament, l’enverinament o l’abandó, entre altres. L’òrgan es va dotar d’un reglament per al seu funcionament i s’ha convertit en una eina municipal molt útil per a gestionar tots els temes relacionats amb els animals.