El Partit Popular d’Alcoi ha acusat l’alcalde, Antonio Francés, del PSOE, de “tancar en fals” el Ple celebrat divendres passat per a analitzar les conseqüències de la borrasca Gloria a la ciutat. Segons el portaveu del PP, Quique Ruiz, el Govern va eludir oferir explicacions sobre el «descontrol en el compliment de les inspeccions tècniques d’edificis i sobre la falta d’alternativa al subministrament d’aigua mentre arribava en condicions no aptes a 12.000 veïns de Santa Rosa, Eixample i Batoi».

“L’alcalde i el Govern van preferir desqualificar i eludir responsabilitats abans que assumir greus errors a la gestió perquè no es tornen a repetir en cas de nous temporals”, assenyala Ruiz. El regidor del PP considera “increïble” que els edificis del carrer de Sant Agustí 8 i 10, derruïts el 22 de gener provocant la mort d’una dona de 75 anys, no passaren la Inspecció Tècnica d’Edificis ni en 2013 ni en 2018, quan els corresponia. Es van saltar dues revisions, igual que l’edifici del carrer de sant Mauro també desplomat durant el temporal.

“El més trist és escoltar a l’alcalde que la inspecció és competència de la Generalitat, quan en realitat ho és des de maig de 2018. Què ha fet des de 2011, quan va accedir a l’Alcaldia? Pel bé dels alcoians, Francés hauria de mentir menys i gestionar més”, exposa Ruiz.

El regidor lamenta que el Govern no contestara en el ple del divendres des de quan l’Ajuntament no requereix als propietaris que passen la inspecció tècnica d’edificis i qui va ser el responsable polític que va decidir que l’Ajuntament enviara aqueixos requeriments.

Respecte a la gestió dels problemes de subministrament d’aigua durant el temporal, el PP recalca que el Govern sabia des del dimarts 21 que el cabal no seria apte per al consum almenys fins al divendres 24, quan es coneixerien les últimes anàlisis. “En lloc d’oferir una alternativa, com la dels camions cisterna que va proposar el Partit Popular, el Govern va romandre amagat. Cap regidor va donar la cara durant una situació en la qual els alcoians necessitaven informació i solucions”.

El portaveu del PP no resta importància a la virulència de la borrasca Gloria. No obstant això, recalca que la ciutat no estava preparada per a rebre-la. “El Centre d’Alcoi presenta unes condicions que han multiplicat les conseqüències del temporal”, conclou.