El Partit Popular d’Alcoi proposa la creació d’un reconeixement a la trajectòria d’empreses i negocis amb major antiguitat a la ciutat. L’objectiu és valorar i concedir visibilitat al “esforç i dedicació” dels negocis més longeus d’Alcoi. El PP presenta la petició a través d’un prec en el Ple municipal del pròxim divendres.

“Els negocis i empreses amb una dilatada trajectòria temporal formen part de la història de la ciutat i són un exemple de constància, treball i esforç”, assenyala la regidora Lirios García. La regidora reivindica la creació d’aquest premi com a via per a “reforçar el suport de l’Ajuntament a les nostres empreses”. La proposta ha sigut presentada prèviament a les associacions comercials, a la Federació d’Empresaris de L’Alcoià i El Comtat i a la Cambra de Comerç.

García apunta que “en un entorn en el qual el nou queda obsolet immediatament és tot un repte mantindre oberta una empresa durant diverses generacions”. La regidora apunta que en el cas concret dels comerços, diferents plans municipals advoquen per aquesta mena de mesures. El Pla de Modernització Comercial recull una partida assignada per a la realització d’un inventari de comerços històrics. En la mateixa línia, l’Estratègia de reactivació econòmica del Centre marca com a fortalesa del comerç “la seua originalitat, sabor tradicional i singularitat”.

A més, com recorda l’edil, en les 25 propostes per a dinamitzar el comerç d’Alcoi dins del Pla d’Acció Comercial també figura una línia estratègica de reconeixement a la labor del comerç minorista. “És important reconéixer al comerç, però pensem que podem ampliar aquests premis a la resta de sectors productius”, conclou la regidora.