Entre el 3 de febrer i el 5 de març s’està desenvolupant el Cicle de Cinema en Valencià a l’Escola 2020, adreçat, com a activitat educativa i de promoció del valencià, als alumnes d’Infantil (3-4-5 anys) i de Primària de la ciutat d’Alcoi, i està organitzat per la Regidoria de Política Lingüística d’aquest Ajuntament. Les sessions són matinals, en horari escolar, i les projeccions tenen lloc a la Casa de la Cultura.

La segona quinzena de gener es va facilitar la informació als centres educatius d’Alcoi perquè la difongueren entre el professorat. L’acollida va ser tan bona que es van haver d’ampliar les dates inicialment previstes, afegint-hi la primera setmana de març per a oferir-la als centres educatius. Inicialment s’hi han inscrit onze centres educatius de la ciutat, amb una participació total prevista de més de 2.400 alumnes.

Les cinc pel·lícules que es projectaran són «Laban i Labolina» per a educació infantil i, «El bosc de Haquivaqui», «Hotel Transsilvània 3:Unes vacances monstruoses», «Els increïbles 2» i «En Ralph destrueix internet» per a educació primària. El regidor de Promoció Lingüística, Raül Llopis, destaca l’èxit creixent de l’activitat municipal: «Any rere any, el cicle de cinema en valencià va a més, crec que hem aconseguit que gairebé tots els centres educatius, tant públics com concerts, passen pel Centre Cultural per consumir cinema en valencià i això és, sens dubte, una bona notícia per a les nostres xiquetes i xiquets i per la llengua i cultura valenciana».