Podem valora «molt positivament» la unanimitat de tota la corporació, davant l’aprovació de la seua proposta, per a la creació d’una brigada de neteja i manteniment forestal al terme municipal d’Alcoi.

Des de Podem van demanar, al darrer ple de l’ajuntament d’Alcoi, que el Govern municipal agafara el compromís per a la creació d’una Brigada de neteja i manteniment forestal per al terme municipal d’Alcoi.

Segons afirmen des de la formació morada, «els efectes del Canvi Climàtic, l’abandó de les nostres zones rurals i els seus usos agrícoles, així com la desaparició de la ramaderia extensiva i l’absència d’una gestió forestal efectiva han fet que ens trobem boscos sotmesos a una aridesa extrema, amb grans acumulacions de combustible vegetal sec i altament inflamable i també que trobem cada vegada una proximitat més gran d’aquesta massa forestal respecte a la zona urbana, amb el perill que això suposa davant l’amenaça dels incendis forestals, cada vegada més virulents incontrolables i molt difícils d’extingir» comenta el regidor Aarón Ferrándiz Santamaría.

Podem considera necessària aquesta brigada «que ens permetrà garantir una prevenció més activa i efectiva, que siga capaç de gestionar el paisatge per fer-lo menys inflamable i que ens permeta treballar per apagar els incendis en hivern, abans de que es produïsquen».

Per a que aquesta brigada fóra una realitat la formació morada va haver d’acceptar l’esmena del PSOE, on es va aprovar que aquesta brigada, inicialment, s’aculla a les ajudes que s’ofereixen des de Conselleria per a la contractació de persones (en aquest cas de més de 30 anys). A més, destaquen la importància de que el treball de la Brigada de neteja estiga en tot moment coordinat i supervisat per tècnics professionals, per a que aquesta puga complir amb els objectius que persegueix.

«Si el foc ha canviat la forma de cremar els boscos, nosaltres haurem de canviar també la forma en la que els fem front. Amb la creació d’aquesta brigada es podrà garantir una millor prevenció amb un manteniment permanent de bosc baix, de les franges de seguretat entre la zona boscosa i els habitatges, de les pistes forestals, cunetes i tallafocs, neteja de parcel·les públiques i privades entre altres mesures que ens permetran ser mes efectius en la lluita contra el foc i en la defensa del nostre entorn», finalitza Santamaria.