Alcoi manté sense regular l’estacionament al carrer des de fa any i mig, quan el Govern d’Antonio Francés va decidir no renovar el contracte de la zona blava. La situació la denúncia el Partit Popular, que retrau al PSOE el desinterés per oferir solucions als veïns i als comerciants, tal com es va comprometre al maig de 2018. El regidor Kiko Cantó assenyala la falta d’alternatives a la desaparició de la zona blava com “una mostra més del desgovern de la ciutat”.
Com a alternativa a la zona blava, el PP advoca per un sistema de control d’estacionament a través de cambres. Cantó subratlla que aquest tipus de solucions permet la rotació de vehicles fins i tot sense necessitat de pagar per aparcar. “És possible oferir alternatives que siguen gratuïtes per als veïns i responguen a les necessitats d’estacionament rotatori que reclama el comerç”, exposa.

El Govern de Francés va esborrar la zona blava dels carrers d’Alcoi a l’agost de 2018. La decisió ha incrementat els problemes d’aparcament, ja que ha eliminat la rotació que promovia la zona blava, especialment en el Centre i L’Albereda. “El Govern es va comprometre a aportar alternatives i 18 mesos després segueix sense fer-ho”, manifesta l’edil.

L’Ajuntament va encarregar l’any passat per 14.000 euros un pla d’estacionament sostenible. “És un diagnòstic que no ofereix solucions per a poder, almenys, iniciar el debat amb els ciutadans”, lamenta Cantó. El regidor acusa el Govern de retardar l’aplicació de nous sistemes que faciliten l’aparcament rotatori. “L’última excusa és que fins que no quede definida la conversió en zona de vianants del Centre no hi haurà debat sobre la zona blava”, detalla l’edil. “Sempre hi ha una excusa per a no treballar”, afig.

Cantó lamenta que el Govern incomplisca no sols els compromisos adquirits amb els veïns, sinó també amb el propi Partit Popular: “Un dels acords signats per a tirar avant el pressupost de 2019 era la implantació d’un sistema d’aparcament rotatori gratuït. Res s’ha sabut, com en d’altres acords signats l’any passat”, manifesta. El regidor demana al PSOE “que governe i que es pose a treballar per a oferir als ciutadans un sistema modern i eficaç que fomente l’estacionament rotatori a la ciutat”.