L’alcalde d’Alcoi i regidor d’Smart City, Toni Francés va visitar el col·legi Sant Roc acompanyat del regidor d’Educació, Alberto Belda i el tècnic municipal d’Smart City. Durant la visita tant l’alcalde, Toni Francés com l’edil, Alberto Belda, van estar responent a preguntes vàries sobre la ciutat, smart city, tecnologia i tot el que se’ls va ocórrer a l’alumnat d’aquest centre educatiu.
Seguidament va tindre lloc la presentació del projecte d’innovació que alumnes de 3r de l’ESO d’aquest col·legi que van mostrar el 8 de febrer de 2020 dins del torneig classificatori del programa FIRST LEGO League. Enguany, la temàtica del projecte d’innovació de la FIRST LEGO League, gira entorn del desafiament denominat “Desafiament City Shaper”.
El “Desafiament CITY SHAPER”, recalca què les nostres ciutats s’enfronten a grans reptes, com el transport, l’accessibilitat i fins i tot els desastres naturals. Anima als participants a respondre a preguntes com per exemple: com podem modelar un futur millor per a tots?
Cada temporada FIRST LEGO League convida als equips a descobrir la diversió i l’emoció per la ciència i la tecnologia proposant un desafiament global relacionat amb una problemàtica del món real.
FIRST LEGO League és el programa per a joves d’entre 10 a 16 anys que permet descobrir la diversió per la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques (STEM) mentre resolen problemàtiques reals a través d’un aprenentatge significatiu i lúdic.
El programa inspira als joves a crear idees, resoldre problemes i superar obstacles, alhora que els permet guanyar confiança en l’ús apropiat de la tecnologia i aprendre processos de disseny propis de l’enginyeria. Els participants col·laboren, cooperen i desenvolupen habilitats de treball en equip imprescindibles en un món laboral dinàmic i en constant canvi.