Un total d’11 empreses han iniciat la seua activitat, al llarg de l’any 2019, com a resultat dels programes, realitzats per la regidoria d’Ocupació i Empresa en l’Àgora, anomenats «Àgora Emprenedors» i «Activa Àgora». De les 11 empreses donades d’alta, 6 estan relacionades amb el sector de les noves tecnologies, una està relacionada amb la fabricació de productes de fusta i les altres tres, amb l’atenció de persones, disseny i organització d’activitats.
El regidor d’Ocupació i Empresa, Alberto Belda, explica: «D’entre els emprenedors participants en els programes de l’Ajuntament per a incentivar l’emprenedoria en la ciutat, s’han creat en 2019, un total d’11 empreses. Més del 50% estan relacionades amb les TIC, fet que reforça l’estratègia que tenim des del govern per a apostar per la innovació i la tecnologia. Alcoi ha sigut la primera ciutat de la Comunitat Valenciana en signar el conveni per a ser seu del Districte Digital i estem treballant en la posada marxa del parc tecnològic de Rodes, totes dues coses permetran tindre un espai per donar cabuda a totes aquestes noves empreses que estan naixent a la ciutat i a altres que vinguen de fora».
Des del departament, més enllà de la creació d’aquestes empreses també es destaca que el pas d’alguns del total de 76 emprenedors per l’Àgora durant 2019 també ha suposat, a banda de les empreses creades, que alguns hagen tramitat la seua alta d’autònom o hagen aconseguit entrar en el mercat laboral a través de la contractació per part d’alguna empresa. També cal destacar que hi ha casos d’emprenedors de fora de la ciutat, demostrant la capacitat d’atracció que segueix tenint Alcoi.
Entre els dos programes per incentivar l’emprenedoria que té en marxa l’Ajuntament d’Alcoi, al llarg de 2019, s’han realitzat 96 atencions a 76 persones, ja que una persona pot ser atesa més d’una vegada. Cal recordar que el programa «Àgora Emprenedors» és una iniciativa municipal que es realitza en col·laboració amb el CEEI Alcoi-València i que assessora individualment a aquelles persones que volen posar en marxa una empresa. Dels emprenedors atesos durant el 2019, el 70% destaquen que la vocació és el principal motiu per emprendre.
«Activa Àgora», per la seua banda, és també un programa gratuït impulsat per l’Ajuntament d’Alcoi amb el CEEI Alcoi-València i FEDAC que selecciona 10 projectes empresarials per acompanyar-los en la seua posada en marxa. La iniciativa ja ha realitzat, amb èxit, un total de quatre edicions.