El Partit Popular d’Alcoi denuncia la política “opaca i poc transparent” de l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, que ha impedit accedir a la informació de l’expedient del projecte de construcció d’un pont d’accés a la urbanització de Serelles. Segons ha transcendit, un jutjat d’Alacant ha suspés el procés d’adjudicació de l’obra.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, retrau l’actitud “poc democràtica”, diu, de l’alcalde, que “impedeix a l’oposició exercir la seua labor de control”. “Ara sabem perquè no volia que consultàrem aqueix expedient que ha sigut paralitzat per la justícia”, recalca Ruiz. El jutjat contenciós administratiu número 2 d’Alacant ha suspés el procés per a adjudicar la construcció del pont d’accés a la urbanització de Serelles. El jutjat ha acordat mesures cautelars a l’espera que el Tribunal Superior de Justícia resolga el recurs de l’Ajuntament a la sentència que va anul·lar l’adjudicació de la redacció del projecte.

El jutjat va advertir una baixa temerària en l’oferta guanyadora. L’empresa adjudicatària es va fer amb el contracte per 75.000 euros, la meitat del preu inicial. La sentència instava a l’Ajuntament a adjudicar la redacció del projecte a l’empresa demandant, que ara ha aconseguit la suspensió cautelar.

“Hem seguit tot el procés durant mesos i, de sobte, l’alcalde ha optat per amagar la informació i impedir la tasca de l’oposició”, exposa el portaveu del PP, que reclama a Francés “que abandone la via de l’autoritarisme”.

Ruiz assenyala que les mesures cautelars adoptades pel jutjat representen una “decisió inèdita” a Alcoi. Segons el regidor, el Govern no hauria d’haver iniciat el procés de contractació de l’obra. “El PSOE va ser negligent, irresponsable i temerari” en traure a concurs una obra basada en un projecte anul·lat pels tribunals. El PP ja va reclamar al maig que no licitara l’obra. No obstant això, va seguir amb el concurs saltant-se una resolució judicial. “El fet que el Govern decidira frenar el procés sol quan va conéixer que la demandant demanava mesurava cautelars demostra que era conscient que no havia fet les coses de manera correcta”, subratlla el portaveu del PP.

Ruiz lamenta que la gestió negligent del Govern d’Antonio Francés prolongue encara més la solució als problemes d’accés a Serelles, pendent des de 2016. “Les grans perjudicades són les 40 famílies que resideixen en la zona i que defensen que la construcció del pont suposarà un revulsiu per a acabar la primera fase de la urbanització, les construccions de la qual estan actualment a mitjà fer i abandonades”, conclou Ruiz.

Plànol

Plànol