El pròxim dimarts 25 de febrer de 2020, l’Ajuntament d’Alcoi obrirà l’oficina d’Atenció i Rehabilitació del Centre d’Alcoi per a atendre als veïns especialment en matèria d’urbanisme, arquitectura, obres, patrimoni i solars existents en el barri. L’Oficina estarà situada al carrer Sant Llorenç 6 primer pis i estarà formada per un administratiu i una treballadora social que centralitzaran tota la informació per a orientar de la millor manera possible a la ciutadania.

Tant de l’obertura d’aquesta oficina com de les demolicions de l’última setmana s’ha parlat en la reunió del gabinet interdepartamental per a la recuperació del Centre Històric celebrat aquest divendres al matí en l’Ajuntament.

Referent als edificis on s’han detectat problemes estructurals greus en el centre històric, s’ha realitzat, durant aquesta setmana, la demolició d’un total de 3 finques declarades en ruïna imminent. Les dues primeres finques eren dos edificis contigus ubicats al carrer Sant Mateu amb Placeta les Eres, i l’altra finca estava situat al carrer Sant Joan. Les demolicions han sigut encarregades per l’Ajuntament després de declarar la ruïna imminent dels tres edificis.

La regidora d’habitatge, María Baca, explica: «Hem detectat que hi ha, moltes vegades, desconeixement entre la ciutadania d’on acudir per a obtindre informació o resoldre dubtes així com per accedir a alguns departaments repartits per l’edifici de la Casa Consistorial. Molts veïns del centre són persones majors als que se’ls fa costera amunt preguntar o plantejar els seus problemes, pel que hem decidit crear una oficina específica per atendre’ls, donant-los informació en el mateix moment o prendre nota de les seues dades i la problemàtica que presenten per a donar-los resposta en un curt termini de temps».

«L’oficina d’Atenció i Rehabilitació del Centre d’Alcoi atendrà temes d’habitatge, revisions, serveis, ajudes, solars, inversions i situacions produïdes per la borrasca Glòria, que són els temes que hem detectat que més preocupen a les alcoianes i alcoians. L’oficina obrirà a partir del dimarts, 25 de febrer, en el carrer Sant Llorenç número 6, primer pis» afegeix l’edil.