El alcalde de Alcoy, Toni Francés, y el portavoz del Grupo Municipal Podemos, Cristian Santiago, han anunciado en rueda de prensa el voto positivo de esta última formación al Presupuesto Municipal 2020. Han sido acompañados por la concejala de Hacienda, Vanessa Moltó, el concejal de Obras y Servicios, Jordi Martínez y el concejal de Podemos, Aarón Ferrándiz.

El edil de Podemos, ha agradecido al gobierno municipal el hecho de que se hayan incorporado una bateria de propuestas de su formación, entre ellas 220.000 euros para contratar a personas en riesgo de exclusión social en el mantenimiento de parques y jardines, 20.000 euros para el plan integral de accesibilidad, ayudas para autónomos, 150.000 euros para la barriada de Sant Pancraç, o 80.000 euros para adquirir inmuebles.  Del mismo modo se incluye en el acuerdo marcar una hoja de ruta para recuperar la gestión de servicios municipales que han sido privatizados.

Por su parte, Toni Francés, ha agradecido a Podemos el apoyo a estos presupuestos, aseverando que se mejora con estas propuestas. Asimismo ha afeado, “la fata de propuestas para estas cuentas de las formaciones de Guanyar y Partido Popular”.

El Pleno para sacar adelante los Presupuestos Municipales de Alcoy tendrá lugar el próximo lunes.

Guanyar qualifica de ‘posada en escena’ l’acord de Pressupostos del govern

La plataforma municipalista Guanyar Alcoi qualifica de “posada en escena” l’acord de Pressupostos Municipals a què han arribat PSOE i Podem. En paraules del regidor de Guanyar Alcoi Pablo González, “tothom sabia que PSOE i Podem s’entendrien per aprovar uns pressupostos; el que han fet hui és un paripé. Estava tan clar que arribarien a un acord, que ahir dijous de matí es va convocar als mitjans a la roda de premsa de hui divendres, quan l’assemblea de Podem que teòricament havia d’aprovar o rebutjar l’acord encara s’havia de celebrar ahir de vesprada”.

De qualsevol forma, el regidor de Guanyar Alcoi ha manifestat que “ens congratulem de les esmenes de Podem aprovades. Són unes bones mesures, tan bones que moltes ja les va presentar Guanyar Alcoi el 2017, van ser incloses als pressupostos i després el govern de Toni Francés no les va executar”. No obstant això, González també expressa la poca esperança de que es porten a terme: “Si alguna cosa caracteritza a este PSOE en matèria pressupostària és l’incompliment sistemàtic dels acords adoptats amb altres forces. Nosaltres mateixos ho vam patir quan vam aprovar uns comptes anuals i després un 85% dels acords van ser incomplerts. Compromís també ho sap, i el PP ho ha experimentat este mateix any, ja que va aprovar els pressupostos de 2019. Podem també ho sap, el mateix portaveu Cristian Santiago ho ha patit quan formava part de Guanyar Alcoi, però sembla que preferix ignorar-ho”.

Pablo González incidix especialment en la desconfiança que genera el govern anunciant mesures sobre recuperació de serveis privatitzats: “Ens han denegat sistemàticament la possibilitat de remunicipalitzar l’aigua, la brossa, el transport urbà, la gestió del clavegueram o la neteja d’edificis. Fins i tot, la passada setmana, l’alcalde li deia explícitament a la nostra portaveu en l’única reunió mantinguda per a tractar els pressupostos que el PSOE no té previst enguany remunicipalitzar cap servei privatitzat. Per això, és més que sorprenent que ara aparega la proposta aprovada a Podem sobre esta qüestió. Lamentablement, creiem que este acord serà paper mullat”.

El regidor de Guanyar Alcoi també lamenta una vegada més les formes del govern a l’hora d’aprovar els comptes per la seua manca de transparència i informació: “Dilluns hem de votar un pressupost al plenari i encara no sabem si les esmenes anunciades han estat informades pels tècnics. Tampoc sabem quines partides es retallaran per a fer possibles les esmenes introduïdes. Anirem al plenari, una vegada més, amb una preocupant manca d’informació”.

González remarca que “des del moment en què a Podem se li va aprovar l’observatori, se li va dotar de 20.000 euros de pressupost per al seu funcionament, i se li va dotar d’un suposat personal funcionari a mena d’assessor encobert, personal que han llevat de Serveis Socials, sense que tinguem constància que s’haja solucionat el buit, ja tothom sabia que si el PSOE necessitava algun suport, ahí estaria Podem. El que han fet hui és un teatre. I, lamentablement, s’aprovaran uns Pressupostos que el mateix alcalde qualifica de dolents, que ni solucionen els problemes d’Alcoi, ni milloraran la vida de les alcoianes i els alcoians, que són els principals perjudicats d’estes maniobres”.

Per finalitzar el regidor de la plataforma ciutadana lamenta les declaracions de Toni Francés a la roda de premsa. “L’alcalde ha dit que no hem fet propostes i que ens neguem a dialogar, que no hem presentat cap proposta ni esmena ni abans ni després de tindre l’esborrany. És cert que no ho hem fet com altres anys en els que podíem arribar a presentar 80 propostes a finals d’estiu i després observàvem com no se’ns feia massa cas però en quant ens han presentat l’esborrany, ja començat febrer, això sí, l’hem estudiat i li hem presentat al govern les propostes i esmenes que consideràvem. Ens sembla que convocar en nom de l’Ajuntament d’Alcoi als mitjans per mentir sobre l’oposició és convertir esta posada en escena en una farsa.”