Una nova edició del programa “Activa Àgora” de l’Ajuntament d’Alcoi, que es realitza en col·laboració amb CEEI i FEDAC i amb el suport de JOVEMPA, arribarà a Alcoi el mes vinent d’abril. En les edicions anteriors s’han posat en marxa un total de 16 empreses. Aquelles persones interessades poden presentar la seua candidatura, una vegada s’òbriga el període de presentació el mes de març, i informar-se de tot el procés en les instal·lacions del Àgora en la part superior del mercat de Sant Mateu.

“Activa Àgora” es tracta d’un itinerari gratuït d’entrenament, de tres mesos de duració, per a emprenedors portadors d’una idea de negoci amb el qual se’ls orienta, capacita i tutela en la definició del seu projecte i llançament de la seua empresa, aplicant metodologies àgils com design thinking i mitjançant un procés de mentoring personalitzat amb el qual s’analitza el mercat a la recerca de les oportunitats que aquest ofereix.

Per a això, el programa agrupa la realització de tallers formatius, tutories grupals, tutories individuals i una activitat final de presentació de projectes i networking, així com la instal·lació gratuïta dels projectes en l’espai Àgora Coworking durant tot el programa, així com el suport per a la sol·licitud d’ajudes econòmiques dins del programa “Inmpuls” de l’Ajuntament d’Alcoi, que disposa d’una línia pròpia per a emprenedors.

Alberto Belda, regidor d’Ocupació i Empresa, ressalta l’oportunitat que suposa “Activa Àgora” per a molta gent: “Obrim la cinquena edició d’Activa Àgora, una nova oportunitat perquè totes aquelles persones que tenen una idea de negoci puguen desenvolupar-la amb el suport de l’Ajuntament d’Alcoi, el CEEI, FEDAC i la col·laboració de Jovempa, de manera totalment gratuïta. Alcoi compta amb 16 empreses que han nascut gràcies a aquest programa durant les 4 edicions que ja hem realitzat amb èxit. Aquestes 16 persones emprenedores van arribar amb una idea i han aconseguit posar-la en marxa, constituint una empresa, generant ocupació a la ciutat i fent realitat el seu somni. En aquesta nova edició tindran aquesta mateixa oportunitat, 10 emprenedores i emprenedors”.

El programa va arrancar en 2018 i fins hui han tingut lloc quatre edicions, sent els seus resultats molt positius. La iniciativa ha servit per a donar suport a la creació de 16 noves empreses en diferents municipis de la comarca. La xica de les plantes, Fustea, Muda Kids, SOS Serveis, Cervesa 102, Arcana Detectives i QRM Institute Alcoi són algunes d’elles. Es tracta d’empreses de recent creació emmarcades en els sectors de la sostenibilitat, l’aplicació de les tecnologies, els serveis personalitzats, la consultoria estratègica, l’alimentació o el disseny de producte.