El Complex Esportiu Eduardo Latorre va tancar el 2019 superant els 2000 abonats. En desembre, aquesta infraestructura pública, gestionada per la Regidora d’Esports, va comptabilitzar un total de 2051 abonats. A ells, s’han de sumar les persones que realitzen un curs o activitat fora de l’abonament, que en desembre, va ascendir a un total de 545 assistents i aquells que compren una entrada puntual o realitzen altres activitats complementàries. Unes dades que demostren l’ús intensiu que les alcoianes i alcoians realitzen del centre, i la capacitat que té la infraestructura municipal per a oferir alternatives esportives exitoses.

El centre inicia 2020 millorant alguns espais perquè la pràctica esportiva dels seus usuaris siga encara més satisfactòria. D’una banda, s’ha forrat tota la sala d’usos múltiples i s’ha millorat la zona d’entrenament funcional dins de la sala de fitness dotant-la de gespa artificial. Millores a les quals s’ha afegit nou material, com l’adquisició d’un joc complet de ketllebells i una plataforma Fit, invertint en total més de 6.500 euros.
El regidor d’esports, Miguel Juan Reig, destaca l’èxit de la recuperació de la gestió pública d’aquest espai: «L’Eduardo Latorre segueix augmentant, dia a dia, els seus usuaris i la satisfacció d’aquests. Les dades són positives, més de 2000 abonats, i més de 500 persones realitzant cursos o activitats mensualment en 2019, a més d’activitats extres, visites d’escoles o la gimnàstica dels majors, demostren la capacitat d’aquest centre de donar resposta a tota classe d’usuaris, des de la natació terapèutica als majors, oferint, també, abonaments econòmics per a determinades hores i tipus d’usuari. Podem estar orgullosos d’aquest centre municipal i seguirem treballant per a ser el centre esportiu de totes les alcoianes i els alcoians».

Entre els abonaments, els que més ús tenen, per part de les alcoianes i alcoians, són l’ «abonament individual» mensual amb 550 persones; l’ «abonament xarxa només al matí» amb 484 usuaris; «abonament xarxa tot el dia» amb 251 esportistes i els «beneficiaris de l’adult mensual» i «abonament junior» també en més de 200 abonaments per categoria.

Durant 2019, hi ha hagut 5500 usuaris que han realitzat cursos o activitats fora de l’abonament com natació terapèutica, pilates, multi esport, pàdel o natació. Essent l’assistència mensual superior a les 500 persones durant pràcticament tots els mesos de l’any. Entre aquestes 5.000 persones també s’inclouen els cursos de natació de l’estiu, amb 153 xiquetes i xiquets, i el campus d’estiu realitzat en el complex amb més de 100 participants. A més a més, fóra d’aquestes dades, hem de tindre en compte també una altra mena d’usuaris com els majors que realitzen l’activitat de gimnàstica en aquest espai municipal, les entrades puntuals, els centres educatius que realitzen activitats de natació amb entrada puntual o les persones que assisteixen a les activitats formatives que allí es realitzen.

Per últim cal destacar que per atendre i oferir servei a milers d’usuaris el Complex municipal Eduardo Latorre compta amb una plantilla de 25 treballadors. En 2019, per exemple, es va obrir les borses de treball temporal per a socorrista, monitor esportiu d’activitat física i monitor d’activitats aquàtiques. Amb elles s’intenta cobrir les necessitats de personal qualificat en totes les categories i donar un servei públic de qualitat.