El Govern d’Alcoi no ha iniciat l’expedient per a sol·licitar la propietat de l’edifici de l’antic Palau de Justícia de la plaça al-Azraq, sense ús des de fa tres anys. Així ho assegura el portaveu del Partit Popular, Quique Ruiz, qui reclama a l’alcalde que agilite els tràmits perquè la ciutat recupere l’immoble.

L’antic Palau de Justícia va tancar les seues portes al març de 2017, quan va començar a prestar servei la nova seu judicial. L’escriptura per la qual l’Ajuntament va cedir el solar en 1976 al Ministeri de Justícia per a la construcció de l’edifici inclou una clàusula que indica que l’immoble revertiria automàticament a l’Ajuntament al cessament com a ús judicial. Tres anys després de deixar aqueix ús, l’Ajuntament d’Alcoi no ha exercit el seu dret de reclamar la propietat de l’edifici. Segons el Govern, la via per a reclamar l’immoble és un contenciós administratiu, que encara no ha començat.

El portaveu del PP sol·licita al Govern que agilite els tràmits per a fer complir l’acord de 1976 i obtindre la propietat de l’antic jutjat. Ruiz considera que “després de tres anys, l’Ajuntament ja hauria de tindre en marxa les gestions per a recuperar l’edifici”.

“Ens ha sorprés que el Govern d’Antonio Francés no haja iniciat l’expedient perquè l’Ajuntament reclame el que li legalment li correspon”, manifesta Ruiz. El regidor lamenta que no hi haja hagut “un acord amistós” entre l’Ajuntament i la Conselleria de Justícia, dirigits tots dos pel PSOE. La clàusula sobre la recuperació directa de l’edifici va impedir que s’incloguera en la permuta per a pagar els nous jutjats.

El regidor recalca a l’immoble té un caràcter estratègic per la seua ubicació en la plaça al-Azraq. “La propietat dels antics jutjats és clau per a definir no sols el futur d’aqueix edifici, sinó del conjunt de la plaça”, conclou l’edil.