Durant el cap de setmana, Alcoi ha mostrat els seus atractius amb un taulell al costat del Patronat de Costa Blanca dins de l’estand de Turespaña En totes dues fires, la ciutat ha intentat captar un turista molt especialitzat i interessat a gaudir de l’entorn natural i fer activitats relacionades amb l’esport i la vida saludable. En l’estand, Alcoi ha promocionat l’oferta de rutes senderistes amb el fullet “Rutes Verdes” i tota l’oferta de cicloturisme de la ciutat: lloguer de bicicletes i rutes, allotjaments cicloturístics, Bike Park, pàrquing de bicicletes intel·ligent, així com la ruta BTT d’Alcoi.

La regidor de turisme, Lorena Zamorano, explica: “La impressió després del cap de setmana és altament positiva, Alcoi ha tingut gran acolliment pels visitants ja que les possibilitats que ofereix el nostre entorn natural és molt atractiu per a dur a terme tant rutes de senderisme pels nostres parcs naturals com per als amants del ciclisme en les seues diferents modalitats. Alcoi cada vegada és més conegut pels turistes que visiten la província d’Alacant, tant pels qui estiuegen o aquells que tenen una segona residència en la costa des d’on s’endinsen cap a l’interior a la recerca d’una oferta complementària que els permet gaudir del bon clima, el sol i la naturalesa en els seus diferents vessants. No podem obviar que el mercat holandés és el tercer dels turistes de fora d’Espanya que visiten la nostra ciutat pel que enfocar-nos en aquesta zona és important per a Alcoi”.

L’esdeveniment que s’ha realitzat del 28 de febrer a l’1 de març en Utrech ha comptat amb més de 27.000 visitants i és un dels més importants que es realitzen a Europa en aquesta mena de producte turístic, molt enfocat a un segment de gent madura, formada, que busca un producte centrat en el cicloturisme de qualitat i en la majoría de casos, un 80% dels visitants, que estiga dins d’Europa. A més d’aquesta fira, a principis de febrer, la Regidoria de Turisme d’Alcoi també va acudir a l’esdeveniment del mateix tipus que va tindre lloc a Gant, Bèlgica.