El procés de participació veïnal posat en marxa per l’Ajuntament per a definir la que serà la nova plaça Benissaidó es troba en la recta final, estant previst que en el termini màxim d’un mes els veïns i veïnes indiquen quin de les dues opcions existents és la que volen per a reordenar aquesta plaça.

Les dependències del Centre d’Esports van acollir en la vesprada d’ahir dilluns una reunió amb veïns de la plaça Benissaidó i representants de la Associació de Veïns de la Zona Nord a la qual van acudir els regidors d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, i de Democràcia Participativa i Transparència, Teresa Sanjuán. En aquesta reunió, els regidors van informar de la situació en què es troba el procés per a redefinir la plaça i van facilitar les dues propostes en les quals ha treballat l’Ajuntament per a reordenar aquest espai de la ciutat, amb la finalitat que els veïns les coneguen i decidisquen quina opció els sembla més adequada.

Les dues propostes quedaran exposades en el Centre d’Esports a partir de la setmana vinent i durant un mes, amb la finalitat que els ciutadans puguen acostar-se a conéixer-les i voten la que més els agrada, per al que s’instal·larà una urna on depositar els vots. Ambdues reordenen el trànsit i els aparcaments i introdueixen una zona verda, radicant la diferència bàsicament en el punt en què apareix aquest espai enjardinat. A més, l’actuació que es durà a terme millorarà també la il·luminació, clavegueram i canonades.

A aquesta recta final del procés de participació s’arriba després de diferents contactes del govern amb els ciutadans, en els quals s’han recollit les propostes i suggeriments veïnals i s’ha treballat per a aportar dues possibles solucions, que ara es valoraran i triaran una d’elles. La previsió és que les obres comencen a l’estiu i finalitzen abans que acabe enguany, estant prevista una inversió de 250.000 euros, que seran sufragats per les arques municipals.

El regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, explica que “amb la reordenació i millora de la plaça Benissaidó donem solució a una reivindicació que mantenen els veïns des de fa anys, i amb l’obra es millorarà la seua qualitat de vida”. L’edil destaca que “s’ha treballat per a facilitar la participació ciutadana, hem recollit els seus suggeriments i hem presentat dues propostes que les inclouen, amb la finalitat que els veïns es decanten per una d’elles i que permetrà que abans de cap d’any tinguem una nova plaça Benissaidó”.