Recordem després dels casos d’enverinaments de gossos que van haver-hi en la nostra ciutat a finals d’any, l’ajuntament va prendre dues mesures. Per una banda editar un fullet amb informació i per altra contactar amb la Guàrdia Civil, en concret amb el SEPRONA, per treballar de forma conjunta per tractar d’evitar aquest fet.

L’ajuntament ha contactat amb el Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) a través de la Policia Local. Es va acordar que realitzarien algunes batudes en diferents zones d’enverinament amb gossos ensinistrats que coneixen el tipus de verí que s’ha utilitzat en la nostra ciutat. La intenció era descobrir si hi havia restes en algun indret així com conéixer els espais per poder actuar.

Aquest matí ha tingut lloc una d’aquestes batudes i una posterior reunió de la Tinent Cap i el Sergent responsables del SEPRONA en la província d’Alacant amb l’alcalde, Toni Francés, els regidors de Seguretat, Raül Llopis i Salut Pública, Miguel Juan Reig, així com el cap de la Policia Local, David Lerma.

En l’encontre des del SEPRONA han exposat dos tipus d’operatius que caldria dur endavant. Per una banda, actuacions de conscienciació, amb xerrades en diferents col·lectius i per altra, vigilància, amb agents i altres mètodes i sistemes que no podem desvetllar perquè posarien en perill la seua efectivitat.

«Aquest tema és molt seriós i estem treballant en diferents àmbits per tractar de posar fi als enverinaments. Des de l’ajuntament ja vam editar un fullet informatiu i ara juntament amb el SEPRONA volem que fer que no hi haja més casos i en cas que hi hagués un intent, poder evitar els enverinaments i detenir a la persona causant dels mateixos», ha explicat el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

Cal recordar que a finals de 2019, va haver-hi alguns casos d’enverinament de gossos en el parc del Romeral. Com ocorre en aquests casos, l’ajuntament va activar el protocol corresponent informant tant a la Protectora, les brigades de parcs i jardins, la policia local i els agents mediambientals. Tant per part de la Protectora com de la policia, es va realitzar vigilància tant al parc com els voltants d’aquest. Així mateix, es demana també la col·laboració ciutadana, portant als animals lligats i amb la denúncia de conductes sospitoses perquè la identificació dels culpables d’aquest tipus de casos sempre és dificultosa.