Àgora va acollir ahir a la vesprada, l’entrega dels diplomes als emprenedors que han rebut les ajudes de la regidoria de Comerç per a rehabilitar locals i obrir negocis situats al Centre d’Alcoi. En l’acte va estar present l’alcalde, Toni Francés, la regidora de Comerç, Vanessa Moltó, i membres de la Mesa del Centre. En total, en aquesta edició, l’Ajuntament d’Alcoi ha donat 22 ajudes, 10 per a la rehabilitació de locals i 12 per la posada en marxa de negocis. Demostrant, una vegada més, l’èxit de la iniciativa i l’interés que existeix en rehabilitar i obrir nous comerços i oficines al centre d’Alcoi.

Respecte al tipus d’activitat dels nous negocis, hi ha cafeteries, bars, fisioterapeuta, farmàcia, fruiteria, serveis immobiliaris, serveis mòbils i un servei tècnic de bicicletes. Els negocis estan ubicats en el que s’ha determinat com a zona prioritària per a la dinamització econòmica, en concret, en els carrers Sant Nicolau, Sant Francesc, País Valencià, Sant Maure, Sant Domènec, Sant Blai, Pintor Casanova, Plaça de Dins, Sant Llorenç, Sant Tomàs i Roger de Llúria.

Tots els emprenedors que van poder acudir, en el moment de replegar el seu diploma, van explicar breument el seu negoci així com perquè han elegit el centre per a iniciar la seua activitat empresarial. Des de la regidoria també es van explicar tots els serveis que es donen en l’oficina de Comerç situada al carrer Sant Francesc, els serveis del Portal del Comerciante, la importància de donar-se d’alta en aquesta plataforma o com es pot utilitzar la «Red Alerta».

Amb l’entrega d’aquestes ajudes, s’arriba a un total de 67 subvencions, 41 per l’obertura d’un nou negoci i 26 per a la rehabilitació de locals des que es crearen, ara fa tres anys. Des de l’Ajuntament es destaca que s’ha superat l’objectiu que indicava l’estratègia de dinamització socioeconòmica del centre pel que fa a necessitat d’obertura de nous negocis, ja que l’estudi la fixava en 30 obertures i les subvencions municipals han arribat a un total de 41 obertures.