Alcoi va estar present en la celebració del XLI Comité Executiu i la XXI Assemblea General de Xarxa FP, a Viborg, Dinamarca. Per part de l’Ajuntament d’Alcoi, va participar la Mobility Manager, Magui Candela, Directora de Promoció Econòmica. En La celebració de la XXI Assemblea General es van revisar els resultats de la xarxa en 2019, es van plantejar noves accions i projectes per a 2020 i es va donar la benvinguda a dues noves ciutats: Lovaina (Bèlgica) i Vejle (Dinamarca).

Les ciutats de Xarxa FP han gestionat un total de 756 mobilitats en 2019. D’elles, 539 van ser accions de mobilitat per a estudiants, el millor acompliment en la història de la xarxa, la majoria d’elles pràctiques en empreses i 217 activitats de capacitació per a professors i professionals d’FP. Un total de 29 ciutats van participar en accions de mobilitat en 2019, entre les quals destaquen cinc ciutats que van dur a terme quasi el 60% de totes les mobilitats realitzades dins de la Xarxa FP: Barcelona (ÉS) 285 mobilitats; Zwolle (NL) 166; Munic (DE) 158; Alcoi (ÉS) 157 i Viborg (DK) 135.
En la reunió va quedar de manifest tres nous assoliments del passat exercici: l’increment del nombre de mobilitats d’estudiants (539) i de ciutats membre (35) i la consolidació en la gestió de les associacions estratègiques Erasmus KA2.

En la trobada, els Mobility Manager de les ciutats membre es van reunir en una sessió de treball per a fer un balanç de les activitats desenvolupades en 2019, analitzar com millorar la gestió de les accions de mobilitat d’acord amb els estàndards de qualitat i la xarxa ISO 9001 i per a augmentar la cooperació entre membres. En aquest sentit, es va organitzar una activitat de reunions ràpides entre els participants per a explorar possibles col·laboracions futures. Finalment, destacar que es va realitzar una formació sobre els procediments de la xarxa.

Alberto Belda, regidor d’Ocupació, Empresa i Formació, es mostra satisfet amb el resultat de Xarxa FP Alcoi: «Durant 2019 hem complit l’objectiu de posar el focus en les mobilitats per a enviar estudiant d’FP d’Alcoi, ja que per a l’alumnat realitzar pràctiques a l’estranger suposa un important revulsiu. El regidor de l’àrea agraeix també als centres de Formació Professional i a les empreses alcoianes la seua implicació en el projecte i manifesta que «les xifres segueixen situant-nos com una de les ciutats que més mobilitats realitza i són el resultat de l’aposta decidida de l’Ajuntament d’Alcoi per la Internacionalització de la Formació Professional».

Xarxa FP és una associació europea sense ànim de lucre que reuneix a 35 ciutats de 15 països diferents. Set d’aquestes ciutats, Barcelona, Berlín, Munic, Oulu, Roma, Touluse i Alcoi, són les integrants del Comité Executiu de Xarxa FP, la xarxa europea de referència en la mobilitat de FP. Aquesta organització va ser fundada l’any 1999 per l’Ajuntament de Barcelona, qui va proposar la creació d’una xarxa de ciutats amb l’objectiu de promoure una infraestructura sostenible entre les administracions locals, les empreses i els centres de Formació Professional per a desenvolupar estratègies de mobilitat comunes en estreta col·laboració amb els sectors productius de la ciutat. La ciutat d’Alcoi es va adherir a aquesta Xarxa l’any 2012 i el 2017 va formar part del Comité Executiu.
Xarxa FP organitza pràctiques en empresa i visites d’estudi per a estudiants de FP, així com estades d’observació professional per a professors en ciutats europees membres de la xarxa. Cada any centenars d’estudiants i equips europeus de professors de FP participen en accions de mobilitat. EL Pla Estratègic de l’organització 2016-2020 estableix tres prioritats en l’àmbit de la mobilitat i innovació de la FP europea en línia amb les prioritats estratègiques de la UE: Millorar la qualitat i quantitat de la mobilitat de la FP; estimular i promoure la innovació en la FP i contribuir al disseny de Polítiques de la UE en matèria de FP.