L’Ajuntament d’Alcoi ha acollit, aquesta setmana, una reunió entre la regidora de Polítiques Inclusives, Aranza de Gracia, les tècniques de la Unitat de Conductes Addictives (UPCCA), la cap del departament de Benestar Social i els màxims responsables de la policia Nacional i Policia Local en la ciutat. La reunió ha servit per a intensificar la coordinació entre les diferents administracions en relació amb el control i prevenció en el consum de substàncies addictives, especialment, entre els més joves, en Alcoi.

La unitat de Conductes Addictives, inclosa en la regidoria de Polítiques Inclusives, és l’encarregada de treballar tant a prevenir com en reduir l’ús de drogues i de conductes addictives. Des de la unitat s’ha decidit que, a banda dels programes i mesures en marxa, es convocara una reunió amb els cossos de seguretat locals per a intensificar les mesures i poder detectar i evitar el consum, sobretot, d’alcohol i cànnabis entre els més joves.

En la reunió s’ha acordat la celebració de reunions periòdiques per a avaluar l’efectivitat de les mesures i seguir millorant la coordinació tant en les actuacions com en les accions de comunicació i prevenció. També s’ha posat damunt la taula, la importància de denunciar per part de la ciutadania si es té coneixement d’establiments que venen alcohol a menors o d’altres situacions relacionades amb substàncies addictives que puguen ser susceptibles de delicte.

La regidora de Polítiques Inclusives explica: «Seguim treballant per prevenir i evitar l’ús de substàncies addictives per part, especialment, dels més joves. És important no oblidar que existeix una realitat social i que no podem mirar cap a un altre lloc, tot al contrari, hem de visibilitzar-la i combatre-la amb totes les eines al nostre abast. Amb la coordinació entre l’Ajuntament i la policia local i nacional volem intensificar les accions contra el consum de substàncies addictes a la ciutat, sense oblidar la importància de la prevenció que ja es realitza amb els centres educatius, per evitar el consum, sobretot, de cànnabis i alcohol entre els nostres joves que són un dels col·lectius més vulnerables en l’adquisició de conductes addictives».