El Partit Popular d’Alcoi demana al Govern, del PSOE, que pose en marxa la redacció d’una ordenança de protecció contra la contaminació acústica. El Govern va acceptar la proposta plantejada pel PP el mes de novembre passat. Quatre mesos després, no hi ha hagut avanços. El regidor Kiko Cantó lamenta la “passivitat” del Govern, que ja va ser advertida en 2016 pel Síndic de Gregues.

El regidor adverteix que el soroll, tal com assenyala l’Organització Mundial de la Salut, la contaminació acústica “té efectes perjudicials per a la salut perquè és un dels factors ambientals que major quantitat de malalties provoca”. Per això qüestiona que el PSOE ni tan sols es marque terminis per a redactar l’ordenança, tal com va reconéixer en la comissió informativa el novembre passat.

La base de la futura normativa és el pla acústic que figura en el nou Pla General, pendent d’aprovació definitiva. “Estem davant nous anuncis que no es concreten en res”, manifesta Cantó. El Partit Popular considera bàsic que en l’elaboració de l’ordenança treballe el Consell Local de Medi Ambient, que no es reuneix des de fa dues legislatures.

“El primer que ha de fer l’Ajuntament és posar en marxa l’òrgan de participació en matèria de medi ambient per a començar a treballar en qüestions com l’ordenança contra el soroll o l’aplicació del nou pla de residus”, manifesta l’edil del PP. Cantó espera que el Govern compte amb els ciutadans per a elaborar l’ordenança per a “no fer un document de laboratori, de consultoria, de despatx, fora de la realitat d’Alcoi”.
En 2016, el Síndic de Greuges va destacar en un informe a Alcoi com una de les ciutats passives contra el soroll. Cantó subratlla “la falta de resposta del Govern d’Antonio Francés, que en quasi deu anys al capdavant de l’Ajuntament no ha plantejat una normativa amb la qual combatre el soroll i millorar la salut dels alcoians”.