El pròxim 15 de març se celebra mundialment el “Dia dels Drets del Consumidor” des que, en 1.962, el President dels EUA, John F. Kennedy, va proposar aquesta data al Congrés per a commemorar els drets dels ciutadans com a consumidors. La celebració del 2020 se centra en el consum responsable i sostenible amb el planeta i a Alcoi, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, OMIC, realitza diferents activitats al voltant d’aquesta temàtica.

Celebrant el 15 de març i unint-se a la conscienciació per un planeta millor, l’OMIC ha llançat una campanya de sensibilització social, “Consumir amb Consciència”, que pretén, d’una banda, que els consumidors siguen coneixedors que la seua manera de consumir té conseqüències greus en el medi natural i en les espècies; i d’una altra, que és possible canviar hàbits de consum i evitar la degradació del planeta.

La regidora de Consum, Teresa Sanjuán, destaca la importància de la temàtica d’enguany: «Entenem que com a consumidors, tenim molt a dir en les nostres eleccions per a garantir la sostenibilitat del nostre planeta i així no comprometre les possibilitats de les generacions futures. Des de l’OMIC volem conscienciar a les alcoianes i alcoians perquè totes i tots podem fer moltes accions, algunes d’elles molt senzilles i amb un gran impacte en el nostre planeta. Una educació que, com no podia ser d’una altra manera, comença en els nostres escolars, per això, amb una divertida gimcana aprendrem amb l’alumnat de 3r i 4t de primària més sobre els plàstics d’un sòl ús i com podem evitar el seu consum».

Com a part d’aquesta campanya, l’OMIC ha elaborat uns fullets informatius, amb dades interessants sobre la producció d’envasos de plàstic d’un sol ús i el consum excessiu d’aquest material, que s’utilitzen uns minuts i romanen centenars d’anys en el medi ambient, i d’altra banda, oferint alternatives sostenibles de consum i enllaços en internet d’interés.

Dins de la celebració de l’efemèrides, a més de la campanya informativa, els dies 12 i 13 de març al matí en la Plaça de Dins, els alumnes de 3r i 4t de primària d’Alcoi jugaran en una gimcana educativa al voltant de la temàtica “Consum responsable de plàstics”. Finalment, durant aquests dies, l’OMIC tindrà les seues portes obertes als consumidors que vulguen conèixer i visitar l’oficina, aquests consumidors seran obsequiats amb un detall relacionat amb l’eslògan “Consumir amb Consciència”.