L’Ajuntament d’Alcoi, a través de l’espai Àgora Coworking, i en col·laboració amb CEEI i FEDAC i el suport de JOVEMPA, acaba de llançar la V Edició del programa Activa Àgora. La iniciativa posa a la disposició de les persones emprenedores i empreses de recent creació un programa gratuït d’entrenament de tres mesos de duració per a orientar-los, capacitar-los i tutelar-los en el procés de llançament de la seua empresa. Aquesta cinquena edició es desenvoluparà entre els mesos d’abril i juny.

Alberto Belda, regidor d’Ocupació i Empresa, ha destacat “els bons resultats que està oferint el programa quant a nombre d’empreses creades i generació d’ocupació de la comarca, així com la cooperació que s’està produint entre les diferents entitats per a consolidar els processos de desenvolupament econòmic d’Alcoi”. A més, ha volgut animar “a les persones emprenedores que tinguen una idea de negoci i a les empreses de recent creació a presentar la seua candidatura al programa, perquè durant els tres mesos d’execució podran instal·lar-se de manera gratuïta en el cowoking d’Àgora i treballar en el desenvolupament de les seues empreses”.

El Programa Activa Àgora agrupa la realització de tallers formatius, tutories grupals, tutories individuals i una activitat final de presentació de projectes i networking. Jesús Casanova, director de CEEI Alcoi-València, ha volgut destacar que “es tracta d’un programa complet, on els projectes podran treballar sobre la base d’eines àgils d’anàlisis i desenvolupament de projectes, estant tutelats en tot moment pels tècnics del CEEI”. Per part seua, Nacho Gómez, president de FEDAC, ha volgut destacar “la importància d’aquesta mena d’iniciatives amb les quals es promou el desenvolupament empresarial de les nostres comarques i que serveixen, a més, per a posar en contacte empreses joves que segur s’acompanyaran durant la seua futura trajectòria empresarial”.

En la presentació també ha participat Alejandro Ripoll, guanyador de la passada edició. La seua empresa, SOS Serveis, ofereix a través del seu portal web la contractació de serveis de tota mena en matèria d’ajuda a la llar com a serveis de neteja, cuidat de majors i xiquets o educació a domicili i que poden contractar-se amb una antelació mínima de 3 hores. Ripoll ha volgut destacar del programa “l’accés a informació i eines rellevants per a implementar-les en el desenvolupament del projecte, així com la dedicació dels mentors, els seus consells, la seua disponibilitat… i, com no, conéixer a altres emprenedors que t’ajudaran també en el desenvolupament del projecte, intercanviant idees, experiències, per a fer-lo créixer”.

El termini de presentació de candidatures a aquesta nova edició finalitza el pròxim 30 de març i poden realitzar-se a través de la web del CEEI.