El pla Inmpuls per a la dinamització econòmica d’Alcoi no ha concedit una sola ajuda a indústries en 7 anys. Així ho assegura la regidora del Partit Popular Lirios García, que lamenta la falta de suport al sector industrial per part de l’Ajuntament. La regidora insta al Govern, del PSOE, a consensuar fórmules amb les quals incentivar la indústria a través d’aquest programa d’ajudes.

El pla Inmpuls va nàixer en 2013 amb cinc línies d’ajudes, que han minvat a tres en els últims anys: creació de microempreses, pagament del lloguer de locals i instal·lacions i creació de nous projectes empresarials. Des de la seua posada en marxa, l’Ajuntament ha concedit 268 ajudes. El 76% de les ajudes ha fet costat a negocis del sector serveis i el 24% restant a comerços. Cap a indústries.
García mostra la seua sorpresa davant la nul·la repercussió d’aquestes ajudes en el sector industrial. A l’edil li crida l’atenció que ni tan sols la línia destinada a sufragar el pagament de lloguer no haja arribat a cap indústria en set anys. Segons assenyala, “és necessari actualitzar els continguts d’aquestes ajudes perquè siguen atractives a tots els sectors”. García convida al Govern a “asseure’s en una mateixa taula amb els grups polítics i els agents econòmics i socials per a definir unes ajudes que siguen eficaces i contribuïsquen a dinamitzar l’economia de la ciutat”.

La regidora insisteix que en totes les edicions de Inmpuls han sobrat fons. “Alguna cosa falla quan no s’utilitza el 100% de la dotació econòmica”, manifesta la regidora. Dels 420.000 euros posats a disposició entre 2013 i 2019 l’Ajuntament sol ha concedit el 67%. “Alcoi no es pot permetre que sobren 138.000 euros d’ajudes per falta de demanda”, recalca García. La regidora no entén “com una ciutat com Alcoi, amb una vocació empresarial tan potent i amb unes dades d’atur elevats, no esgota al màxim tota ajuda empresarial”.