El departament de Polítiques Socials de l’Ajuntament d’Alcoi està treballant al costat dels alcoians que més ho necessiten, asseverant que “ningú quedarà sense atenció mentre dure aquesta alarma sanitària”.

Així, els menors que tenen la beca de menjador se substitueix per un càtering que se’ls portarà a casa, garantint d’aquesta manera una alimentació saludable i equilibrada també en aquests dies complicats.
També es fa seguiment als menors en risc, tant telefònicament com en visites domiciliàries. Per a les famílies que són considerades com a vulnerables s’estudia en cada cas la possibilitat de facilitar-los aliments no peribles amb coordinació amb Càritas i Creu Roja.

A les persones majors, les persones que viuen soles i disposen d’escassos recursos, persones amb malaltia mental i amb dependència se’ls facilita ajuda psicològica telefònica, així com ajuda per comprar aliments, productes bàsics i medicaments. S’estudien els casos de manera individual per determinar les necessitats.

Per altra banda el Servei d’Ajuda Domiciliària (SAD) funciona amb normalitat. Es fa seguiment Viogen dels casos de dones maltractades. El Punt Dona presta servei 24 hores i funciona el telèfon 016 per atenció a les víctimes.