El Partit Popular d’Alcoi ha registrat aquest divendres una bateria de propostes econòmiques i fiscals al Govern municipal amb l’objectiu de pal·liar les conseqüències del coronavirus a la ciutat. El portaveu del PP, Quique Ruiz s’ha posat a la disposició de l’alcalde per a col·laborar en tot el que siga necessari. “Ens trobem en una situació excepcional i hem d’actuar amb responsabilitat per a atendre les necessitats dels alcoians”, assenyala.

Ruiz indica que les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària obliguen l’Ajuntament a reaccionar i a adoptar mesures que complementen les aprovades pel Govern d’Espanya i per la Generalitat Valenciana. D’aquesta forma, el PP proposa per al seu estudi l’ajornament dels pagaments voluntaris d’impostos i taxes durant el primer semestre de l’any. El grup municipal planteja, a més, aplicar bonificacions als negocis en els impostos de béns immobles, activitats econòmiques i vehicles, així com en les taxes de recollida de residus i de terrasses de bars.

El portaveu del PP detalla que la proposta deixa en mans dels tècnics el percentatge de bonificació a aplicar. “Entenem que, dins dels criteris d’estabilitat pressupostària, l’Ajuntament ha d’oferir la major bonificació possible per a fer costat a les empreses”, explica Ruiz. El PP proposa vincular aquests beneficis fiscals a la conservació de l’ocupació per part de les empreses. “Hem d’aconseguir que no es perden llocs de treball en una ciutat que no pot permetre’s el luxe de tindre més desocupats”, explica Ruiz.

El paquet de mesures inclou la suspensió del cobrament de l’IBI i de la taxa de recollida de residus a les famílies que tinguen a algun dels seus membres afectats per acomiadaments o expedients de regulació d’ocupació provocats per la crisi del coronavirus. “Entenem que l’Ajuntament ha d’estar al costat dels alcoians més afectats per aquesta situació”, exposa el portaveu del PP.
El grup municipal del PP transmet “un missatge de tranquil·litat” i incideix a posar-se “a la disposició de l’equip de govern, des de la responsabilitat i lleialtat institucional que hem de tindre, per a adoptar aquelles mesures que siguen necessàries i eixir com més prompte millor d’aquesta situació de crisi sanitària”. També demana als alcoians que “col·laboren amb les autoritats i que complisquen les indicacions que ens donen per a combatre aquesta situació d’emergència”. “Des del PP hem donat tot el suport a les mesures que fins ara ha pres l’Ajuntament, però volem aportar propostes. És moment de destinar tot el nostre treball i esforç als alcoians que més ajuda necessiten del seu Ajuntament”, conclou Ruiz.