El Partit Popular a l’Ajuntament d’Alcoi sol·licita a l’alcalde, Antonio Francés, que inste a la Conselleria de Sanitat a fer pública tota la informació sobre l’impacte del coronavirus a la ciutat. Les conseqüències del brot detectat en el geriàtric d’Oliver, amb desenes d’infectats i morts, fan necessari oferir dades precises i veraces amb els quals tranquil·litzar a la població.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, adverteix de la preocupació dels alcoians, que reclamen informació sobre l’evolució del virus a la ciutat. “La situació excepcional declarada en Oliver obliga a extremar la informació sobre el número de morts, d’afectats, així com de la seua evolució i de les mesures que ha pres per a evitar nous contagis”, explica Ruiz.

El regidor demana a l’alcalde que entenga la inquietud dels veïns i reclame a Sanitat que informe de manera clara sobre la progressió del brot. “Els primers a rebre informació han de ser els familiars dels morts que tenen dret a conéixer les causes de la defunció dels seus sers estimats i si han de prendre mesures cautelars per possibles contagis”, manifesta l’edil. “També han de tindre totes les dades els familiars dels afectats, tant residents com treballadors del geriàtric, per a conéixer l’evolució de la malaltia”, afig el regidor, que considera “justificada la inquietud dels ciutadans davant dades confuses que apunten a un elevat nombre d’afectats i de morts a Alcoi”.

El portaveu del PP recalca que la informació directa des dels canals oficials “contribueix a evitar faules i a millorar la conscienciació dels ciutadans en la presa de mesures per a evitar la propagació del virus”. “El Govern d’Alcoi, com a representant de tots els alcoians, ha d’exigir a la Generalitat la màxima transparència i claredat durant aquesta crisi sanitària”, assenyala Ruiz, que recalca el seu suport a totes les mesures adoptades per l’Ajuntament, la Generalitat i del Govern d’Espanya per a frenar l’avanç del virus. “Des de la màxima lleialtat sol·licitem que millore la informació oficial”, conclou.