La portaveu del grup municipal Guanyar Alcoi, Sandra Obiol, ha instat al govern local a que “demane a Conselleria la completa medicalització de la residència geriàtrica d’Oliver, dotant-la dels recursos materials i humans hospitalaris mentre que dure el confinament i s’estabilitze la terrible situació que està vivint el centre”.

Obiol assenyala que diverses comunitats autònomes, com Astúries o Andalusia, ja estan portant a terme aquesta solució en residències geriàtriques on hi ha focus de contagi. “Fins i tot el mateix vicepresident segon i ministre de Drets Socials va apuntar recentment en aquesta direcció: la de medicalitzar els centres geriàtrics per fer front a situacions especialment greus. En aquest sentit, el Govern central ha habilitat un fons social extraordinari amb 300 milions d’euros destinats a aquest tipus d’inversions, que es podrien reclamar per a fer efectiva aquesta mesura”.

La portaveu de la plataforma ciutadana remarca que “tenim a la nostra ciutat el que tal volta siga el focus de contagi més letal de tot l’Estat espanyol, i deurien destinar-se més recursos al centre. D’una banda, per assegurar-se que hi ha les mesures idònies per frenar el brot; d’altre, per a restablir la normalitat i la cura adequada per al conjunt dels residents, que han hagut de viure uns dies d’estrés i intranquil·litat que per a la seua situació suposa una pertorbació molt greu”.