El Partit Popular d’Alcoi exigeix al Govern local, del PSOE, que concrete i agilite les mesures amb les quals fer front a l’impacte econòmic del Covid 19 a la ciutat. El portaveu del PP, Quique Ruiz, celebra que “per fi el PSOE haja reaccionat i tres setmanes després de l’inici de la crisi anuncie que comença a treballar en l’aplicació de mesures”. El PP ja va presentar fa dues setmanes una primera bateria de propostes. Davant la falta de resposta, insta al Govern a consensuar el pla econòmic per a no caure en decisions improvisades i poc efectives.

El portaveu del PP demanda “agilitat i diàleg” per a definir les mesures que ajuden a pal·liar els danys de la crisi sanitària sobre treballadors i empreses. “Les empreses i els treballadors afectats per ERTEs necessiten que l’Ajuntament actue per a minorar les conseqüències econòmiques que ja està provocant i que provocarà el virus”, assenyala Ruiz. El regidor advoca per obrir un debat sobre les iniciatives amb les quals l’Ajuntament ha d’incentivar l’activitat econòmica, evitar el tancament d’empreses i acomiadaments. “El PSOE té sobre la taula unes propostes concretes del Partit Popular que haurien de servir, almenys, per a iniciar un diàleg”, manifesta l’edil.

De moment, el Govern sol ha parlat d’ajudes i bonificacions per valor de 600.000 euros, una xifra que el PP veu “molt limitada”. No obstant això, abans de parlar de xifres, Ruiz anima al PSOE a consensuar les mesures concretes a aplicar. “La ciutat espera molt del seu Ajuntament. Hem d’estar a l’altura i romandre units per a atendre les necessitats dels alcoians i de les empreses”, subratlla el regidor.
El PP va proposar el passat 20 de març per al seu estudi el ajornament dels pagaments voluntaris d’impostos i taxes durant el primer semestre de l’any. També va plantejar bonificacions als negocis en els impostos de béns immobles, activitats econòmiques i vehicles, així com en les taxes de recollida de residus i de terrasses de bars.

La proposta del PP plantejava vincular aquests beneficis fiscals a la conservació de l’ocupació per part de les empreses. D’altra banda, el paquet de mesures incloïa la suspensió del cobrament de l’IBI i de la taxa de recollida de residus a les famílies que tinguen a algun dels seus membres afectats per acomiadaments o expedients de regulació d’ocupació provocats per la crisi del coronavirus.

“Des de la lleialtat al Govern de la ciutat estem disposats a ajudar en aquesta crisi i a aportar alternatives perquè les seues conseqüències econòmiques siguen les menors possibles. Confiem que el PSOE no vulga treballar sol i compte amb tots per a superar com més prompte millor aquesta situació”, conclou el portaveu del PP.