El grup popular a l’Ajuntament d’Alcoi ha demanat a l’equip de Govern, del PSOE, que destine l’estalvi de la reducció de l’enllumenat en espais públics a reforçar les ajudes municipals a la lluita contra els efectes del Covid 19. El regidor Kiko Cantó advoca per utilitzar aqueix estalvi per a augmentar l’aportació a les entitats socials que, en plena crisi, continuen treballant per a oferir els seus serveis a les persones que més el necessiten.
“Els responsables polítics hem de ser responsables amb cada euro gestionat des de les administracions”, exposa el regidor del PP. Per aqueix motiu entén que durant el temps de confinament és possible reduir l’enllumenat per a generar un estalvi amb el qual reforçar les ajudes a la lluita contra les conseqüències socials i econòmiques del virus.
Cantó valora que el Govern haja decidit aplicar la mesura plantejada el passat 25 de març pel Partit Popular: un pla d’estalvi energètic en vies, parcs, jardins o edificis públics durant l’estat d’alarma. El regidor, no obstant això, troba a faltar un estudi que quantifique el nivell d’estalvi que pot aconseguir la mesura.
Com subratlla Cantó, “l’important és que l’estalvi s’empre a donar suport a les entitats que estan augmentat els seus serveis durant l’estat d’alarma”. El regidor recalca que el PP continuarà plantejant iniciatives “que milloren la resposta de la ciutat a aquesta crisi sanitària”.