El Partit Popular d’Alcoi lamenta, diuen, “que l’alcalde d’Alcoi, Antonio Francés, es negue a exigir a la Conselleria de Sanitat que recupere la informació diària sobre l’evolució del brot de coronavirus del geriàtric DomusVi Alcoi”. Des del dimarts la conselleria va deixar d’aportar dades concretes sobre la residència que pateix un dels brots més virulents de tota Espanya.

El portaveu del PP, Quique Ruiz, mostra la seua decepció davant l’actitud de Francés. “Els familiars dels residents viuen una situació dramàtica i reclamen informació. En lloc d’atendre aquesta raonable petició, el Govern d’Alcoi es posa del costat de la conselleria i justifica la seua decisió de no informar”, assenyala el regidor.

En la reunió de portaveus celebrada el dimecres el PP va insistir que l’Ajuntament havia d’exigir a la Conselleria de Sanitat que tornara a oferir informació detallada del geriàtric, que a data del dilluns comptabilitzava 32 víctimes mortals. La proposta, diuen els populars, es va trobar amb la negativa de l’alcalde. Francés, segons explica Ruiz, va exposar el criteri tècnic ja esgrimit per la consellera: aportar informació local crea alarma social.

Ruiz no comprén per què “l’alcalde prefereix avalar l’opacitat informativa del Govern valencià abans que empatizar amb unes famílies que estan travessant per una situació molt complicada i que desconeixen quina és la situació del geriàtric en el qual romanen els seus sers estimats”.

El regidor sosté que la falta d’informació només contribueix a promoure faules i a generar intranquil·litat entre la societat. Ruiz conclou: “El PP d’Alcoi, com la resta de l’oposició, garanteix lleialtat al Govern. Però exigim que el Govern siga lleial amb els alcoians”.