El regidor i portaveu de Compromís proposa al govern de la ciutat l’adquisició de mascaretes per als alcoians a les empreses de la comarca que han reconvertit la seua producció per a la confecció de productes sanitaris. El portaveu declara “cal avançar-se i preparar el proper pas a realitzar. Estem veient com està parlant-se del fet que una vegada acabat el confinament, es podrà eixir al carrer amb mascareta, tal com han fet a la xina. Però aquest pas sols es podrà donar assegurant que hi ha mascaretes suficients per a la població”.

A hores d’ara les mascaretes estan esgotades en moltes de les nostres farmàcies, i en les que en trobem, els preus són exorbitants. “Després de tantes setmanes sense ingressos, hi ha moltes famílies alcoianes que no poden realitzar aquesta despesa, que per altra banda, serà fonamental (si tot va com sembla que anirà) per poder eixir a treballar, o per medicaments, o menjar. És per això que pensem que l’Ajuntament d’Alcoi haurà d’assegurar la distribució de mascaretes a la població, que ho necessite” comenta el regidor Ivorra.

A altres poblacions els ajuntaments parlen en les cooperatives socials, i associacions, perquè compren els materials necessaris per a realitzar les mascaretes i després els les compren des dels ajuntaments.

“A la nostra comarca tenim una indústria tèxtil i un institut tecnològic que estan treballant de valent per a la producció d’aquest tipus de material sanitari que ara és tan necessari per a evitar la propagació del Covid19, el govern de Toni Francès ha de ser diligent i ficar-se a treballar ràpidament per a aconseguir aquestes mascaretes per als alcoians que ho necessiten” conclou en portaveu Màrius Ivorra.