L’Ajuntament d’Alcoi ha remés un escrit a la Conselleria de Sanitat en el que li demanen que “davant les especials circumstàncies de la residència DomusVi Alcoi, excloga a aquest geriàtric de l’aplicació del protocol per a la reubicació i agrupació a usuaris de geriàtrics malalts per coronavirus en residències amb vigilància activa de personal sanitari”.

La consellera de Sanitat, Sra. Ana Barceló, va anunciar el passat divendres, 3 d’abril, l’aprovació d’un protocol amb l’objectiu de reubicar i agrupar a usuaris de geriàtrics malalts per coronavirus en residències amb vigilància activa de personal sanitari (8 centres aleshores en tota la Comunitat Valenciana).

La residència DomusVi Alcoi és un dels centres on, per l’elevat nombre de casos de contagis de Covid 19, està aplicant-se el nivell de vigilància activa de personal sanitari. Aquesta residència s’ha convertit en un dels centres amb major nombre d’usuaris contagiats de tota la Comunitat Valenciana.

En aquest context, els familiars dels residents, constituïts en plataforma, han mostrat la seua preocupació davant la possibilitat que la Conselleria de Sanitat agrupe a més persones contagiades per Covid 19 en la residència d’Alcoi, especialment per l’increment de la càrrega laboral dels professionals que treballen en el control i tractament de l’epidèmia.

Sense posar en dubte el criteri tècnic de la conselleria, l’ajuntament enten la preocupació dels familiars davant l’arribada de nous malalts, doncs un augment de pacients pot complicar el treball desenvolupat fins ara per oferir la millor atenció als residents, reduir les possibilitats de contagi, detenir el brot i evitar noves morts.

Aquest escrit es va acordar a la Junta de Portaveus celebrada dilluns passat i el subscriuen l’alcalde, Toni Francés, i els portaveus de tots els grups polítics amb representació en la Corporació municipal.